Dzika fermentacja
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Tytuł oryginału:
- Wild Fermentation
- Wydawnictwo:
- Vivante
- Data wydania:
- 2017-05-18
- Data 1. wyd. pol.:
- 2017-05-18
- Liczba stron:
- 328
- Czas czytania
- 5 godz. 28 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788365601582
Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia!
Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestsellerowej Sztuki fermentacji. Tym razem zwycięzca nagrody Jamesa Bearda i autor „The New York Times” powraca z książką, która otwiera erę renesansu dla nowoczesnego jedzenia – ze świeżym spojrzeniem, jeszcze większym entuzjazmem i rozszerzoną wiedzą z na temat tajników fermentacji na całym świecie.
Od czasu premiery pierwszej książki, Katz inspiruje ludzi do zamiany ich kuchni w laboratoria, gdzie mogą wyrabiać prawdziwe cuda: kiszone warzywa, fermentowane sery i jogurty, chleby na zakwasie i wiele innych.
Ta książka wprowadzi cię w zupełnie nowy świat smaków i korzyści zdrowotnych z fermentowanych produktów spożywczych. Znajdziesz w niej przepisy m.in. na kwas truskawkowy, koreańskie kimchi, czy afrykańskie piwo z sorgo. Tradycyjne receptury są dostosowane do najnowszych trendów. Zainspirowały one szefów kuchni czterogwiazdkowych restauracji i kucharzy amatorów. Sięgnij po tę książkę i rozpocznij osobistą rewolucję w twojej własnej kuchni!
Ten facet jest prawdziwą gwiazdą rocka na scenie kulinarnej. – „The New York Times”
Sandor Katz to prawdziwy król fermentacji. – Sally Fallon Morrell, prezes The Weston A. Price Foundation
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 130
- 28
- 20
- 4
- 3
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
Opinia
Wbrew pozorom nie jest to tylko wspaniały podręcznik z przepisami na wiele wariacji fermentowanych produktów. To ogromny zbiór wiedzy na temat kultury, biologii i historii, a także inteligentny reportaż dotyczący rzeczywistości i czasów, w których żyjemy z perspektywy człowieka, którego największą życiową pasją jest fermentacja. Nie spodziewałam się, że ta książka urzeknie mnie z tak wielu stron naraz. Oprócz wielu naukowych wyjaśnień procesów, które dzieją się podczas tworzenia kiszonek, znajdziemy tam wiele odniesień do badań z różnych dziedzin, a także bibliografię wartych przeczytania książek innych autorów zajmujących się omawianymi wątkami. Cieszę się, że trafiłam na tę pozycję i mam ochotę pokazywać ją każdemu.
Wbrew pozorom nie jest to tylko wspaniały podręcznik z przepisami na wiele wariacji fermentowanych produktów. To ogromny zbiór wiedzy na temat kultury, biologii i historii, a także inteligentny reportaż dotyczący rzeczywistości i czasów, w których żyjemy z perspektywy człowieka, którego największą życiową pasją jest fermentacja. Nie spodziewałam się, że ta książka urzeknie...
więcej Pokaż mimo to