Ustawa o finansach publicznych. Komentarz
Wydawnictwo: Presscom Sp. z o.o. nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
- nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
- Presscom Sp. z o.o.
- 2010-01-01
- 2010-01-01
- prawo finanse
Prezentowany komentarz uwzględnia aktualny stan prawny, doktrynę i orzecznictwo oraz wskazuje, jaki wpływ na funkcjonowanie jednostek sektora finansów publicznych wywierają obowiązujące standardy Unii Europejskiej. Autorzy publikacji obszernie komentują każdy artykuł ustawy, wskazując jego zastosowanie w praktyce. Szczegółowej interpretacji poddają te zapisy, które od pierwszych miesięcy obowiązywania nowej ustawy wywołują najwięcej wątpliwości. Komentarz skierowany jest do praktyków reprezentujących służby finansowe jednostek sektora finansów publicznych oraz do wszystkich innych beneficjentów środków publicznych. Może być również przydatny studentom prawa i administracji, zarządzania oraz kierunków ekonomicznych