Gotham Central: Corrigan

- komiksy
- Jacek Drewnowski
- DC Comics
- Gotham Batman
Ostatni tom serii rozgrywającej się w mieście Batmana zawiera kilka opowieści. Mieszkańcy Gotham są wstrząśnięci znalezieniem zwłok Robina. Detektywi z Wydziału Poważnych Przestępstw muszą rozwiązać zagadkę jego śmierci. Czy skorzystają z pomocy Batmana oraz Nastoletnich Tytanów?
Zaraz potem nastąpi kosmiczny chaos, gdy najpotężniejsza istota we wszechświecie, Spectre, zacznie szukać gospodarza dla swego nowego wcielenia. Detektyw Renee Montoya będzie uczestniczyć we wszystkich tych wydarzeniach, lecz najważniejsze dla jej kariery i zdrowia psychicznego okaże się prywatne dochodzenie w sprawie Jima Corrigana, nieuczciwego pracownika policyjnego laboratorium. Właśnie to śledztwo doprowadzi ją do roli jednej z czołowych bohaterek innej przebojowej serii wydawnictwa DC: 52.
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Opinie [3]
To ostatni tom Gotham Central. Seria, pomimo dosyć prostych zagadek kryminalnych, dała mi sporo frajdy. Myślę że to zasługa dobrze napisanych postaci.. Nie ma tu nudy. Ostatni tom zostawia delikatny niedosyt, ale to dobrze. Lepsze to od serii, które nie wiedzą kiedy skończyć.
Pokaż mimo tohttps://salomonik.eu/blog/przeczytane/2511-gotham-central-corrigan
Wszystko co dobre, szybko się kończy. Niby trudno o większy banał, jednak w przypadku „Gotham Central” to znane przysłowie ma doskonałe zastosowanie. Seria Brubakera i Rucki już od samego początku ujmowała nieszablonowym podejściem do Gotham City i pracujących w mieście policjantów. To funkcjonariusze wyszli w niej na pierwszy plan, gdzieś w tle zostawiając zamaskowanych...
więcejOstatni tom cyklu mógł zgarnąć u mnie 10/10, ALE, ALE, ALE sam sobie tą gwiazdkę odebrał.
więcejZawsze kochałem Batmana za to że pozostaje człowiekiem. W około herosi mistyczni i technologiczni, kosmici, istoty nadprzyrodzone, mutanci, a on był TYLKO bogaty i inteligentny. Mógł zostać Zieloną Latarnią gdyby tylko nie posługiwał się strachem, Żółtą gdyby miał choć odrobinę...