rozwińzwiń

Od chili do wanilii. Historia roślin apetycznych

Okładka książki Od chili do wanilii. Historia roślin apetycznych Jarosław Molenda
Okładka książki Od chili do wanilii. Historia roślin apetycznych
Jarosław Molenda Wydawnictwo: Bellona historia
300 str. 5 godz. 0 min.
Kategoria:
historia
Wydawnictwo:
Bellona
Data wydania:
2016-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2016-01-01
Liczba stron:
300
Czas czytania
5 godz. 0 min.
Język:
polski
ISBN:
9788311143012
Średnia ocen

6,2 6,2 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
6,2 / 10
19 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
538
46

Na półkach: ,

Czytając rozdział o chlebie, zachciało mi się piec chleb. Czytając rozdział o lodach i wanilii, zachciało mi się pojechać do Włoch. Nie każdy rozdział mnie zainteresował (ten o truflach chciałam tylko skończyć),ale generalnie dowiedziałam się ciekawych informacji i nie zapomniałam wszystkiego po zamknięciu książki.

Czytając rozdział o chlebie, zachciało mi się piec chleb. Czytając rozdział o lodach i wanilii, zachciało mi się pojechać do Włoch. Nie każdy rozdział mnie zainteresował (ten o truflach chciałam tylko skończyć),ale generalnie dowiedziałam się ciekawych informacji i nie zapomniałam wszystkiego po zamknięciu książki.

Pokaż mimo to

avatar
139
128

Na półkach: , ,

Od chili do wanilii. Historia roślin apetycznych. Tytuł książki mówi mi - dowiesz się z niej o historii różnych przypraw. Ogólnie książka bardzo fajnie napisana, ale w większości nie na temat. Całe rozdziały poświęcone tematom dość odległym takim jak chleb, makaron, ogórek i inne. Jedynie co w nich o przyprawach się pojawia to słowo "przyprawiamy". Trochę mało. Szkoda, bo temat naprawdę ciekawy.

Od chili do wanilii. Historia roślin apetycznych. Tytuł książki mówi mi - dowiesz się z niej o historii różnych przypraw. Ogólnie książka bardzo fajnie napisana, ale w większości nie na temat. Całe rozdziały poświęcone tematom dość odległym takim jak chleb, makaron, ogórek i inne. Jedynie co w nich o przyprawach się pojawia to słowo "przyprawiamy". Trochę mało. Szkoda, bo...

więcej Pokaż mimo to

avatar
1222
210

Na półkach: , , ,

Nauka zaprezentowana w smaczny sposób? Czemu nie! Jarosław Molenda prowadzi nas przez historię artykułów spożywczych, bez których nie jesteśmy w stanie sobie wyobrazić dzisiejszej kuchni - od mąki począwszy na wanilii kończąc. Razem z nim zajrzymy do paryskiej cukierni, marokańskiej herbaciarni, meksykańskiego targu czy neapolitańskiej lodziarni. A wszystko to jest zaprezentowane prosto, w formie luźnej gawędy, przesyconej swoistym klimatem i interesującymi ciekawostkami. Głodni wiedzy? Czeka na was tłuściutka bibliografia i morze przypisów, tak mile widzianych w książkach popularnonaukowych. Uwaga! Książki nie zaleca się czytać na pusty żołądek i na diecie! Lektura skutkuje natychmiastową ochotą na spróbowanie opisywanych specjałów ;)

Nauka zaprezentowana w smaczny sposób? Czemu nie! Jarosław Molenda prowadzi nas przez historię artykułów spożywczych, bez których nie jesteśmy w stanie sobie wyobrazić dzisiejszej kuchni - od mąki począwszy na wanilii kończąc. Razem z nim zajrzymy do paryskiej cukierni, marokańskiej herbaciarni, meksykańskiego targu czy neapolitańskiej lodziarni. A wszystko to jest...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    52
  • Przeczytane
    25
  • Posiadam
    12
  • Historia
    4
  • Teraz czytam
    3
  • 2022
    3
  • Przyroda
    2
  • 2017
    2
  • Książki 2022
    1
  • Posiadam - kuchenne
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Od chili do wanilii. Historia roślin apetycznych


Podobne książki

Przeczytaj także

Ciekawostki historyczne