Idą święta
- 2006-01-01
- 2006-01-01
- 2012-11-08
- święta
CZY NA PEWNO BYLIŚCIE GRZECZNI…
Święta to najlepszy okres, by oddać się lekturze tych ciepłych, seksownych historii, napisanych przez popularne na świecie autorki. Warto znaleźć na to czas, gdyż Mikołaj odwiedza nas tylko raz do roku, natomiast miłość jest darem, który wytrzymuje próbę długich lat...
Jane Green
Urlop
Gdyby Sarah wiedziała, że przeprowadzka na przedmieścia oznacza dla jej związku utratę wszystkiego, co było w nim młodzieńcze, romantyczne i radosne, do końca życia nie ruszyłaby się z centrum miasta. Nie jest jej łatwo powrócić do tego, co łączyło ją wcześniej z Eddiem, zwłaszcza gdy pojawia się jeszcze dwójka dzieci. A kiedy praca Eddiego zmusza go do wyjazdu do Chicago, Sarah zastanawia się, czy nie byłoby jej lepiej samej. Podczas długiego odpoczynku od małżeństwa zdarzyć się może wiele. Ale czy wraz z nadejściem świąt Sarah nie doceni posiadanego przez siebie daru
Jennifer Coburn
Druga żona Reilly’ego
Sarah zakochała się w Reillym z łatwością, jednak ich małżeństwo stwarza już nieco więcej problemów – zwłaszcza że Prudence, była żona Reilly’ego, jest wciąż singlem. Ponieważ nadchodzi czas świątecznych prezentów, Sarah postanawia podarować Prudence idealnego męża. Okazuje się jednak, że aby takiego znaleźć, nie wystarczy pełen portfel i dobre chęci...
Liz Ireland
Jedyne takie Boże Narodzenie
Ten jeden raz Holly pragnie dopasować się do idealnego obrazu świąt, jaki stworzyła sobie jej rodzina. W wyprawie towarzyszy jej dobry przyjaciel Isaac oraz Jason, chłopak doskonale nadający się do przedstawienia go rodzicom. Niestety, duch świąt szybko rozpływa się w powietrzu i wszyscy zapominają o ideale, podczas gdy Holly nagle uświadamia sobie, że Isaac jest niezwykle atrakcyjnym mężczyzną...
Zapal choinkowe lampki, pokroj ciasto i poddaj się urokowi tego niepowtarzalnego zbioru opowieści. Jaki może być lepszy sposób na spędzenie świątecznych wieczorów
Pierwsze opowiadanie jest o małżeństwie, które decyduje się na separację. Przemyślenia podczas rozłąki i magia świąt powodują, że schodzą się znów bez zbędnych rozmów i wyjaśnień. Można? Można!
Trzecie, dziewczyna chce aby święta były tak idealne jak wszystkim się marzy. A najbardziej w tym wszystkim chce być idealna dla swojej rodziny. W historii tej przyjaciel przestaje być przyjacielem a staje się kimś więcej i święta święta.
Zbiór trzech opowiadań, które mają być związane ze świętami. Jednak po lekturze widzę, że ten związek jest raczej luźny a tytuł mocno na wyrost. Gdzieś niby choinka i Mikołaj w tle, ale jakieś to takie mało świąteczne. Smętne to strasznie aż usnąć idzie. Uwielbiam opowiadania, jest to jedna z moich ulubionych form literackich. Ale tutaj…ani fabuła nie wciąga ani akcja nie porywa. Wszystko wlecze się niemiłosiernie i ani nie ciekawi, ani nie interesuje. Nie pamiętam kiedy ostatni raz czytałam aż tak słabą książkę. Zdecydowanie nie polecam
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDruga historia jest o żonie (drugiej żonie),która postanawia znaleźć idealnego partnera dla pierwszej żony jej obecnego męża. Wiem, zawiłe.
Trzecie, dziewczyna chce aby święta były...
Zaczęłam czytać przed świętami, myślałam, że wprowadzę się w "TEN" nastrój... Niestety się zawiodłam. Chociaż nie powiem, warto było przebrnąć przez pierwsze dwa opowiadania i dotrzeć do ostatniego. Było najlepsze z tych wszystkich trzech.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLekkie czytadło .Kilka historii osadzonych w czasie świąt Bożego Narodzenia.
Lekkie czytadło .Kilka historii osadzonych w czasie świąt Bożego Narodzenia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrzy krótkie i treściwe historie, których akcja toczy się w okresie świąt Bożego Narodzenia. Przewidywalne, mało wciągające przy pierwszych rozdziałach.. Jednak idealne na lekką lekturę w okresie świątecznym.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWszystkie 3 opowiadania zaczynają się drętwo. Po kilku rozdziałach akcja zaczyna się rozwijać i ciekawić.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toProste historie kilku znanych pisarek połączone faktem, że wszystkie rozgrywają się w Boże Narodzenie. Przewidywalne ale sympatyczne i nastrojowe. Do pociągu, w drodze do teściów na święta lub do czytania w święta gdy mamy dom pełen ludzi i mało czasu na skomplikowane lektury.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toświąteczna
świąteczna