Miłość

- 2016-05-16
- 2016-05-16
- 44 min.
- Paweł Łapiński
Poetycka, pełna ciepłego humoru opowieść o miłości macierzyńskiej, z uroczymi ilustracjami autorstwa Pauline Martin.
Francuski bestseller przetłumaczony na 19 języków.
Pewnego dnia Archibald pyta: „Powiedz, mamo, czy będziesz mnie kochać całe życie?” „Hmm, no cóż, zdradzę ci pewien sekret…”, odpowiada mama i czule wylicza chwile spędzone razem, kiedy wszystko jest okazją do wyrażenia miłości. Każda rozkładówka przedstawia przeciwstawne sytuacje z codziennego życia rodziny i odkrywa prostą prawdę, że miłość mamy do dziecka jest bezwarunkowa. Ale największy sekret poznajemy na końcu.
Staranne wydanie, idealne na prezent z okazji narodzin dziecka, na Dzień Matki, Dzień Dziecka.
Astrid Desbordes - z wykształcenia jest filozofką. Autorka wielu książek dla dzieci. Pisze też książki dla dorosłych o tematyce religijnej i filozoficznej.
Pauline Martin - urodziła się w Paryżu w 1975 r. Graficzka i ilustratorka książek dla dzieci.
Cudna książka pomagająca powiedzieć dziecku, co się do niego czuje. Ładne, minimalistyczne ilustracje uzupełniają piękny, prosty tekst o miłości do dziecka w różnych jej aspektach. Miłość do dziecka jest stałą, nawet gdy się na nie złościmy, gdy jej po prostu nie widać. Lektura tej książki może być ważna dla dziecka, ale też rodzica.
Pokaż mimo toFrancuski bestseller przetłumaczony na 19 języków. Cała książeczka to 44 strony, na każdej sytuacje z życia rodzinnego, są odpowiedzią na mamy na pytanie chłopca: „Powiedz mamo, czy będziesz mnie kochać całe życie?”. Kocham cię każdego dnia bo miłość rodzica jest bezwarunkowa. Nie tylko ładne ilustracje ale arcyważne przesłanie. Tę Piękna w swej prostocie opowieść o miłości polecam każdemu dziecku i każdemu rodzicowi.
Francuski bestseller przetłumaczony na 19 języków. Cała książeczka to 44 strony, na każdej sytuacje z życia rodzinnego, są odpowiedzią na mamy na pytanie chłopca: „Powiedz mamo, czy będziesz mnie kochać całe życie?”. Kocham cię każdego dnia bo miłość rodzica jest bezwarunkowa. Nie tylko ładne ilustracje ale arcyważne przesłanie. Tę Piękna w swej prostocie opowieść o miłości...
więcej Pokaż mimo toBardzo fajna. Mój syn ją uwielbia.
Bardzo fajna. Mój syn ją uwielbia.
Pokaż mimo toCała książeczka to zaledwie 23 zdania, z których 18 opowiada o fenomenie rodzicielskiej miłości. Zdecydowanie dla młodszych dzieci, ale warto przypomnieć i tym starszym, a nawet przełożyć na inne relacje.
Pokaż mimo toNajpiękniejsze jest często proste. Książka o tym o czym każdy marzy. Można napisać o miłości epicką powieść, a może kilka zdań. Tym razem mamy to drugie. Książka zawiera kilka banalnych zdań kierowanych przez mamę do jej synka. Prostych, codziennych, każde mówi o różnych aspektach miłości. Zdań które razem z ciepłymi ilustracjami dotykają serca. Moje zostało poruszone i mojego synka z którym wielokrotnie ją czytaliśmy i ciągle czytamy.
Najpiękniejsze jest często proste. Książka o tym o czym każdy marzy. Można napisać o miłości epicką powieść, a może kilka zdań. Tym razem mamy to drugie. Książka zawiera kilka banalnych zdań kierowanych przez mamę do jej synka. Prostych, codziennych, każde mówi o różnych aspektach miłości. Zdań które razem z ciepłymi ilustracjami dotykają serca. Moje zostało poruszone i...
więcej Pokaż mimo toTaka... prosta, ciepła... prawdziwa i wzruszająca, a do tego opatrzona uroczymi ilustracjami :-)
Jednym słowem - świetna!
Pokaż mimo toTekstu bardzo mało, więc zainteresuje i młodszych czytelników. Daje do myślenia, prowokuje do rozmów z dziećmi.
Jednym słowem - świetna!
Świetna ksiazka!!!
Świetna ksiazka!!!
Pokaż mimo toWzruszająca i przepiękna opowieść o miłości rodziców do dzieci. Cudowny przekaz , ładne ilustracje sprawiają, że często wracamy do tej książeczki
Pokaż mimo toPrzepiękna, króciutka opowieść o miłości rodzicielskiej. Niby oczywista, bo każda (chyba) matka w sercu to czuje, a czasami tak trudna do opowiedzenia. O miłości, która przejawia się w drobiazgach, codziennie, pozostając często niezauważoną. Z tą książeczką można pięknie tłumaczyć dziecku czym jest miłość i jak bardzo jest kochane. I do tego szata graficzna, nieprzesadzona, prześliczna, pozwalająca dziecku na skupienie uwagi. Cukiereczek.
Przepiękna, króciutka opowieść o miłości rodzicielskiej. Niby oczywista, bo każda (chyba) matka w sercu to czuje, a czasami tak trudna do opowiedzenia. O miłości, która przejawia się w drobiazgach, codziennie, pozostając często niezauważoną. Z tą książeczką można pięknie tłumaczyć dziecku czym jest miłość i jak bardzo jest kochane. I do tego szata graficzna, nieprzesadzona,...
więcej Pokaż mimo toWarto mieć ją na półce. Ja najczęściej sięgam po nią po ciężkim dniu - koi nerwy i przypomina o tym, co najważniejsze (oczywiście zarówno mamie, jak i dziecku).