Kuchnia Miriano toskańska radość gotowania
Wydawnictwo: Baobab kulinaria, przepisy kulinarne
152 str. 2 godz. 32 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Baobab
- Data wydania:
- 2006-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2006-01-01
- Liczba stron:
- 152
- Czas czytania
- 2 godz. 32 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 8389642239
- Tłumacz:
- Paweł Bravo
- Tagi:
- Kulinaria przepisy kulinarne kuchnia włoska kuchnia toskańska
Autor od trzydziestu lat pracuje jako kucharz, z tego pięć w Polsce. Wykładowca szkoły gastronomicznej Instituto Tecnico Manager di Hotel w Livorno we Włoszech. Legitymuje się dyplomem Manipolotore di Pesci e Carni. Specjalista od spraw przygotowania ryb i mięs z sygnaturą wybitnego kucharza Scotto Divetta Raffaele.
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 8
- 6
- 4
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Ta elegancka, piękna książka to prawdziwa uczta dla oczu.
Mocna, twarda okładka, ozdobny papier, a w środku - podróż do smaków Toskanii z Miriano Baldaccim.
Do każdego przepisu jest dołączona nie fotografia, a namalowany obraz potrawy. Czcionka jest bardzo przyjazna dla oka. Tu i ówdzie autor załączył włoskie fotografie różnych miejsc. I nawet jeśli nie jesteś fanem Włoch ani Toskanii - samo przeglądanie tej przepięknie wydanej książki będzie czystą przyjemnością:)
Jakie to przepisy zostały zawarte w tej ślicznie wydanej publikacji? Autor zaczyna od gnocchi podawanego na wiele różnych sposobów; następnie podaje przepisy na inne rodzaje makaronów - spaghetti, kokardki (np z łososiem i śmietaną),penne, rigatoni, makaron na biało. Znajdziemy też przepisy na pstrąga, dorsza, sosy, zupy,różne rodzaje grzanek, wołowinę, kotlety cielęce, a nawet flaki (po florencku).
Album domykają słodkie potrawy: tiramisu, zabaione, likier różany, naleśniki, cenci (faworki),ciasto migdałowe, chałka z truskawkami, ricotta z kawą, ricotta pijana (z mocnym alkoholem) i inne.
Polecam:)
Ta elegancka, piękna książka to prawdziwa uczta dla oczu.
więcej Pokaż mimo toMocna, twarda okładka, ozdobny papier, a w środku - podróż do smaków Toskanii z Miriano Baldaccim.
Do każdego przepisu jest dołączona nie fotografia, a namalowany obraz potrawy. Czcionka jest bardzo przyjazna dla oka. Tu i ówdzie autor załączył włoskie fotografie różnych miejsc. I nawet jeśli nie jesteś fanem Włoch...
3 x P! Po pierwsze: piękne, estetyczne, elegancke wydanie! Po drugie: pyszne i już sprawdzone przepisy! Po trzecie: polecam!
3 x P! Po pierwsze: piękne, estetyczne, elegancke wydanie! Po drugie: pyszne i już sprawdzone przepisy! Po trzecie: polecam!
Pokaż mimo to