Nowa Fantastyka 356 (5/2012)

80 str.
- 0867132X
- Nowa Fantastyka
- nowa fantastyka fantastyka czasopismo miesięcznik fantasy science fiction
GABINET OSOBLIWOŚCI TIMA BURTONA
w numerze: Kto jest kim w 'The Avengers', 'Rady dla piszących', Gra o tron: wywiad z serialowym Jaime'em, Rok 2000 z lamusa
OPOWIADANIA: Krzysztof Kochański, Jacek Wróbel, Alastair Reynolds
Dodaj książkę do biblioteczki
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Wypożycz z biblioteki
Mogą Cię również zainteresować
Opinie [4]
Mam nadzieję, że pisana dzisiaj przeze mnie recenzja "Nowej Fantastyki" nie jest jedną z ostatnich, jakie będę miała okazję wyskrobać. Dlaczego miałaby być? - pewnie chcecie zapytać. Otóż okazuje się, że mimo złotego wieku tego gatunku: mnóstwa eksportowanych książek, tworzonych ekranizacji, gier, czasopisma publikujące wszelakie materiały o nim, mają problemy z...
więcejKolejny numer "Nowej Fantastyki" zagościł u mnie już kawałek czasu temu, ale z każdym nowym numerem ciężko mi się z tym miesięcznikiem rozstać. Im więcej treści, które mnie zachwycają, tym więcej czasu poświęcam na (nie) czytanie, by móc rozkoszować się słowami dłużej :D Na wielu blogach, czytałam już recenzje tego numeru "NF" i niemal każda zwracała uwagę na poważny wstęp...
więcejNa miesięcznik "Nowa Fantastyka" miałam ochotę od dawna. Tak się złożyło, że mam możliwość zapoznania się z nią i oto, co z tego wyszło...
więcej"Spłonął ostatni slajd a miłości nie da się oszukać, nie da się wskrzesić. Miłość, wbrew temu, co powtarzają ludzie bez choćby cienia refleksji, nie jest ślepa. Prawdziwa miłość widzi wszystko, więc nie umknie jej pusta w sercu."
...
Zdecydowanie najlepszy spośród tegorocznych numerów. Pochłonęłam w przeciągu jednego dnia i czuję, że wciąż mi mało. Świetne artykuły, doskonałe opowiadania, ciekawe felietony, a do tego kilka naprawdę przykuwających uwagę recenzji.