Piekło
Wydawnictwo: Adamski i Bieliński Cykl: Najemnik John Creasy (tom 5) Seria: Czarna kryminał, sensacja, thriller
- Najemnik John Creasy (tom 5)
- Czarna
- Message from Hell
- Adamski i Bieliński
- 1998-01-01
- 1998-01-01
- Jan Zakrzewski, Ewa Krasnodębska
Kiedy w 1968 roku Creasy opuszczał ogarnięte wojną pogranicze wietnamsko-kambodżańskie, nie przypuszczał, że przyjdzie mu jeszcze odwiedzić te skażone śmiercią kraje...
Otrzymuje jednak nietypowe zlecenie: ma odszukać zaginionego przed dwudziestu sześciu laty żołnierza amerykańskich Sił Specjalnych...
Ślady prowadzą do zajętych przez Czerwonych Khmerów, cieszących się złowrogą sławą Gór Kardamonowych w Kambodży...
Najemników nazywano "psami wojny". Mnie także tak nazywano. Niech będzie. Ale stare psy mają poczucie lojalności. I ten jeden pies chce spoczywać w spokoju.
dodaj nowy cytat
Książka dokładnie taka jak się spodziewałem, przewidywalna, schematyczna, wtórna i niczym właściwie nie zaskakiwała.
Czytało się szybko, sprawnie ale bez polotu, ot przeciętny sensacyjniak.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPierwsza część cyklu bardzo dobra, kolejnych nie czytałem tylko od razu postanowiłem przejść do ostatniej bo byłem ciekaw jak autor zakończy historię Creasy'ego (były tu też wspomnienia z pierwszej i jak podejrzewam kolejnych części).
Czytało się szybko,...
Tak. To jest dokładnie ta książka, po której uznałam Quinnella za mistrza. Absolutnego mistrza. Tu jest wszystko - Akcja i planowanie. Sensacja i zwykłe zycie najemników. Przyjaźń i nienawiść. Wierność i zdrada. Lojalność i zdrada.
I nie za to "wszystko" uwielbiam pisarstwo Quinella.
Uwielbiam go za nadanie "bandyckim najemnikom" ludzkiego wymiaru.
Szczerze mówiąc... nie ma się co rozpisyuwać. To jest właśnie TEN Quinnell.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toI nie za to "wszystko" uwielbiam pisarstwo Quinella.
Uwielbiam go za nadanie "bandyckim najemnikom" ludzkiego wymiaru.
Szczerze mówiąc... nie...
Kolejna powieść o jakże zadziwiających przygodach najemnika Creasy'ego oraz jego kompanów. Twardzi, zdeterminowani profesjonaliści, którzy udają się do Kambodży w celu odszukania nieżyjącego od 26 lat żołnierza. Jak to zwykle bywa w powieściach Quinnella, nie wszystko jest takie proste jak by się można było spodziewać na początku.
Nie będę się dużo rozpisywał na temat tej pozycji. Jest to kolejna, utrzymująca akcję w dobrym tempie powieść. Dla fanów Creasy'ego obowiązkowa:)
Tak więc polecam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie będę się dużo rozpisywał na temat tej...
Jak na taki stary techno thriller wojskowy fajnie się czyta.
Kambodża, Wietnam, Tajlandia.
Mrok wojny wietnamskiej i jeńców
Czy uda się odkryć tajemnicę sprzed 20 lat?
Jak na taki stary techno thriller wojskowy fajnie się czyta.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKambodża, Wietnam, Tajlandia.
Mrok wojny wietnamskiej i jeńców
Czy uda się odkryć tajemnicę sprzed 20 lat?