-
ArtykułyHobbit Bilbo, kot Garfield i inni leniwi bohaterowie – czyli czas na relaksMarcin Waincetel15
-
ArtykułyCzytasz książki? To na pewno…, czyli najgorsze stereotypy o czytelnikach i czytaniuEwa Cieślik253
-
ArtykułyPodróże, sekrety i refleksje – książki idealne na relaks, czyli majówka z literaturąMarcin Waincetel11
-
ArtykułyPisarze patronami nazw ulic. Polscy pisarze i poeci na początekRemigiusz Koziński42
Kuchnie świata
Cytaty
PANNA COTTA 500 ml słodkiej śmietany 1 laska wanilii 4 dag cukru 3 listki żelatyny 1. Do garnka wlać śmietankę, dodać miąższ z wanilii i wydrążoną laskę, cukier, całość zagotować. Laskę wanilii usunąć. 2. Listki żelatny namoczyć w zimnej wodzie, a gdy zmięknie, odcisnąć lekko i dodać do gorącej śmietanki. Mieszać, aż rozpuści się całkowicie. 3. Śmietankę wlać do opłukanych zimną wodą foremek izostawićw lodówce do stężenia na około 6 godzin. 4. Deser odciąć nożem od krawędziforemek,foremki na chwilę znurzyć w gorącej wodzie i wyłożyć, odwracając do góry dnem, Podawać z dowolnymi sosami owocowymi.
PANNA COTTA 500 ml słodkiej śmietany 1 laska wanilii 4 dag cukru 3 listki żelatyny 1. Do garnka wlać śmietankę, dodać miąższ z wanilii i wydrążoną laskę, cukier, całość zagotować. Laskę wanilii usunąć. 2. Listki żelatny namoczyć w zimnej wodzie, a gdy zmięknie, odcisnąć lekko i dodać do gorącej śmietanki. Mieszać, aż rozpuści się całkowicie. 3. Śmietankę wlać do opłukanych zi...
Rozwiń Zwiń