Zicocu 
zicocu.wordpress.com
"Cóż chcecie, tak się złożyło. I zresztą wiecie, że książek nie czyta się dokładnie. Ja tak czytałem, jak wszyscy..."
status: Oficjalny recenzent, dodał: 26 książek, ostatnio widziany 1 dzień temu

Oficjalne recenzje

11-02-2019
Oficjalna recenzja

W „21 lekcjach na XXI wiek” autor ponownie mierzy się z poważnymi tematami, takimi jak: postęp techniczny, nowoczesne oblicze prywatności czy groźba globalnego bezrobocia, a jednocześnie pozostaje błyskotliwy i przystępny jak w pierwszego sortu felietonach. Z pewnością jest to spora czytelnicza przyjemność.

29-01-2019
Oficjalna recenzja

„Najlepsi. Kowboje, którzy polecieli w kosmos” to książka odradzająca fascynację kosmosem i uświadamiająca, że znalezienie się tam wcale nie było tak łatwe, jak może się z perspektywy czasu wydawać. Stanowi przy tym doskonale napisaną historię kilku ludzi, którzy do realizacji tego wielkiego marzenia niezmiernie się przyczynili. Dla wszystkich miłośników amerykańskiego snu – pozycja obowiązkowa.

23-01-2019
Oficjalna recenzja

Odbiorca pragnie wielkich emocji. Problem w tym, że wśród artystycznych wzruszeń można przeoczyć zwiastuny tragedii. Takie jak „Szklany klosz” – powieść, która znalazła kontynuację w rzeczywistości, gdy Sylvia Plath popełniła samobójstwo przez zatrucie gazem.

03-01-2019
Oficjalna recenzja

W całej powieści Haruki Murakami stosuje chwyt zręczny o tyle, że zdecydowanie podkręca czytelnicze oczekiwania – bez przerwy odsuwa rozwiązania na później. Używa do tego swego charakterystycznego stylu, który opiera się na prostej inwersji: ubiera zjawiska w język prosty i oczywisty, nie po to jednak, by je rzeczywiście upraszczać, ale po to, by zasiać w odbiorcy ziarno zwątpienia co do drugiego dna.

28-12-2018
Oficjalna recenzja

„Każde martwe marzenie” ma krytyczne znaczenie dla cyklu, ale także samo w sobie stanowi fascynującą powieść fantasy. Historia buntu niewolników i ich walki o wolność wiele obiecuje, ale i wiele oferuje: nie tylko heroizm nowych bohaterów, lecz także kolejne komplikacje w i tak niełatwym świecie geopolityki.

Aktywności (z ostatnich 3 miesięcy)
2019-02-10 14:26:00
Dodał książkę na półkę: Przeczytane, 2019, Komiksy
 
2019-02-10 14:25:07
Dodał książkę na półkę: Przeczytane, 2019, Posiadam
 
2019-01-25 09:09:29
Dodał książkę na półkę: Przeczytane, 2019, Czytnik, Posiadam
 
2019-01-23 16:46:26
Dodał książkę na półkę: Przeczytane, 2019, Komiksy
Cykl: Invincible [Egmont] (tom 2)
 
2019-01-23 16:45:23
Dodał książkę na półkę: Przeczytane, 2019, Czytnik, Posiadam
Autor:
 
2019-01-23 14:49:22
Ma nowego znajomego: Cyntia
 
2019-01-22 08:12:16
Dodał książkę na półkę: Przeczytane, 2019, Komiksy
Cykl: Invincible [Egmont] (tom 1)
 
2019-01-20 16:31:33
Dodał książkę na półkę: Przeczytane, 2019, Posiadam
 
2019-01-20 16:30:58
Dodał książkę na półkę: Przeczytane, 2019, Czytnik
Autor:
 
2019-01-20 16:30:20
Dodał książkę na półkę: Przeczytane, 2019, Komiksy
 
2019-01-20 16:27:18
Dodał książkę na półkę: Przeczytane, 2019, Posiadam
Autor:
 
2018-12-29 11:47:40
Dodał książkę na półkę: Przeczytane, 2018, Posiadam
Cykl: Śmierć Komandora (tom 2)
 
2018-12-27 18:58:22
Dodał książkę na półkę: Przeczytane, 2018, Komiksy
 
2018-12-26 22:14:16
Dodał książkę na półkę: Przeczytane, 2018, Czytnik, Posiadam
Autor:
Cykl: Ilion/Olimp (tom 2)
 
2018-12-26 16:35:35
Dodał książkę na półkę: Przeczytane, 2018, Komiksy
Cykl: Strażnicy (tom 1-3) | Seria: Mistrzowie Komiksu
 
Moja biblioteczka
1658 14 1664
Porównaj książki w Waszych biblioteczkach.
Sprawdź oceny wspólnych książek.
Tyle książek ma ten użytkownik w swojej biblioteczce.
Tyle opinii dodał ten użytkownik.
Tyle plusów otrzymał ten użytkownik za swoje wypowiedzi.
Znajomi (36)

Ulubieni autorzy (7)
Lista ulubionych autorów
zgłoś błąd zgłoś błąd