Czarny bez. Zdrowie z natury
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Wydawnictwo RM
- Data 1. wyd. pol.:
- 2010-01-01
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788377731796
Czarny bez to jedna z najważniejszych roślin leczniczych, w medycynie naturalnej znana jest od stuleci. Pomaga ona w przeziębieniach, łagodzi ból i stany zapalne, wzmacnia system odpornościowy. Przydaje się także do udzielania pierwszej pomocy w skaleczeniach, użądleniach, poparzeniach słonecznych i stłuczeniach.Czarny bez jest źródłem wielu witamin i minerałów, które mają dobroczynny wpływ na nasz organizm. Z kwiatów i owoców tej rośliny można samodzielnie przygotować rozmaite specyfiki lecznicze.W książce znajdziesz:*Przepisy na herbatki, musy, dżemy, galaretki, syropy i soki z kwiatów bądź owoców czarnego bzu.*Przegląd wszystkich schorzeń, które można leczyć czarnym bzem.* Przepisy kulinarne na zdrowe i smaczne przystawki, dania główne, sosy, octy i oleje, desery, wypieki i przetwory z czarnym bzem w roli głównej.