Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

David Ambrose

David Edwin Ambrose (ur. 21 stycznia 1943 w Chorley, w Anglii), scenarzysta, pisarz. Karierę zaczynał pisząc dla Orsona Wellesa. Studiował prawo w Oksfordzie. Pracował dla filmu, teatru i telewizji w... David Edwin Ambrose (ur. 21 stycznia 1943 w Chorley, w Anglii), scenarzysta, pisarz. Karierę zaczynał pisząc dla Orsona Wellesa. Studiował prawo w Oksfordzie. Pracował dla filmu, teatru i telewizji w Europie i USA. Mieszka w Szwajcarii.
Bibliografia:
- The Man who turned into Himself (1993)
- Alternative 3 (wpółautor Leslie Watkins, 1994)
- Mother of God (1995)
- Hollywood Lies (1996)
- Przesąd (Superstition, 1997, wyd. polskie 1999)
- Meaningless Death (1999)
- The Discrete Charm of Charlie Monk (2000)
- Coincidence (2001)
- A Memory of Daemons (2003)
pokaż więcej
Data urodzenia:
21 stycznia 1943

Płeć:
mężczyzna

Miejsce urodzenia:
Chorley, w Anglii

Oficjalna strona:
brak danych

Tematyka:
thriller, horror

Dodany przez:
kasira_

Wszystkie Poza moją biblioteczką W mojej biblioteczce Pokaż książki znajdujące się:
Przesąd
Przesąd
David Ambrose

6,67 (9 ocen i 1 opinii)
Przesąd
Autor:
Przesąd to podniecający dreszczowiec, łączący naukowe podejście do świata z wiarą w zjawiska nadnaturalne. Dziennikarska Joanna Cross decyduje się wziąć udział w niesamowitym eksperymencie. Ośmiu ocho...
czytelników: 18 | opinie: 1 | ocena: 6,67 (9 głosów)
The man who turned into himself
The man who turned into himself
David Ambrose

6 (1 ocen i 1 opinii)
The man who turned into himself
Autor:
Rick Hamilton has the perfect life: a great career, wonderful son and a beautiful wife. Until one day, halfway through a vital business meeting he starts doodling - and a chiling premonition tells...
czytelników: 1 | opinie: 1 | ocena: 6 (1 głos)

Wywiad z autorem

Chciałbyś zadać pytanie swojemu ulubionemu autorowi?
Dołącz do grupy „Rozmowy z autorami” i zaproponuj pytania, my zorganizujemy wywiad.

Dyskusje o autorze

2
13
5
Tylu naszych czytelników chce przeczytać książki tego autora.
Tyle osób przeczytało książkę tego autora.
Tyle książek tego autora znajduje się w naszej bazie.

Fani autora (0)

Lista jest pusta
Czytelnicy (13)

zgłoś błąd zgłoś błąd