Kuchnia i medycyna
214 str.
3 godz. 34 min.
- Kategoria:
- zdrowie, medycyna
- Wydawnictwo:
- Watra
- Data wydania:
- 1991-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 1991-01-01
- Liczba stron:
- 214
- Czas czytania
- 3 godz. 34 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 8322501226
- Tagi:
- odżywianie medycyna choroby cywilizacyjne składniki odżywcze dieta
Książka ukazuje zależności między dietą a zapadaniem na choroby cywilizacyjne. Wykorzystując wiedzę z zakresu zdrowego odżywiania i medycyny, przedstawia sposoby profilaktyki schorzeń występujących w naszym społeczeństwie z dużą częstotliwością. Części książki poświęcone są poszczególnym składnikom mineralnym i schorzeniom związanym z ich niewystarczającym spożyciem lub nieprawidłowym metabolizowaniem. Rozdziały wzbogacone zostały w przepisy na dania bogate w opisywane składniki odżywcze.
Dodaj do biblioteczki