Szybko, świeżo, prosto
208 str.
3 godz. 28 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Tytuł oryginału:
- FAST, FRESH, SIMPLE
- Wydawnictwo:
- Albatros
- Data wydania:
- 2015-03-20
- Data 1. wyd. pol.:
- 2015-03-20
- Liczba stron:
- 208
- Czas czytania
- 3 godz. 28 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788378855644
- Tłumacz:
- Teresa Tyszowiecka-Tarkowska
- Tagi:
- książki kucharskie przepisy kulinarne
DUŻO WSKAZÓWEK UŁATWIAJĄCYCH I PRZYSPIESZAJĄCYCH GOTOWANIE,
W TYM MAŁYCH “OSZUSTW” KULINARNYCH
DLACZEGO KSIĄŻKI DONNY HAY TAK DOBRZE SIĘ SPRZEDAJĄ?
Ponieważ są adresowane do bardzo licznej grupy – pracujących kobiet, zajmujących się jednocześnie domem i wychowujących dzieci. Kobiet, które zawsze mają za mało czasu na wszystko, w tym na gotowanie. Kobiet, które mimo to chciałyby, żeby jedzenie, które postawią na stole, było świeże, smaczne i ładne. I trafiało na ten stół szybko. Przepisy Donny właśnie to umożliwiają.
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 22
- 16
- 4
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
Opinia
Książka Donny Hay byłaby najlepszą ilustracją do tego, o czym Baudrillard pisał w "O uwodzeniu". Jest wielki, nieporęczny w kuchni format, kredowy papier, przepiękne zdjęcia prezentujące misterne konstrukcje, które przy odrobinie dobrej woli można nazwać potrawami, ale wciąż szkoda zjeść - i wszystko to maskuje bardzo przeciętne przepisy, niezbyt twórcze i niezbyt oryginalne.
Wbrew tytułowi prezentowane potrawy są jak najdalsze od tego, co można nazwać prostotą albo co można przygotować w miarę szybko. No, chyba że mówimy o zapieczeniu wołowiny w rękawie albo wrzuceniu na grill piersi z kury, ale do tego nie jest potrzebna księga wielkości połowy kuchenki indukcyjnej. Czytelnika polskiego może zaskoczyć spora ilość przepisów na dania z takich mięs, jak baranina, jagnięcina i cielęcina, które goszczą na naszych stołach rzadziej niż nieśmiertelny drób i wieprzowina.
Dla mnie prywatnie największą wadą tej książki jest relatywnie mała obecność warzyw - i nie chodzi tu tylko o potrawy wegańskie i wegetariańskie, bo tych jest w ogóle jak na lekarstwo.
Książka Donny Hay byłaby najlepszą ilustracją do tego, o czym Baudrillard pisał w "O uwodzeniu". Jest wielki, nieporęczny w kuchni format, kredowy papier, przepiękne zdjęcia prezentujące misterne konstrukcje, które przy odrobinie dobrej woli można nazwać potrawami, ale wciąż szkoda zjeść - i wszystko to maskuje bardzo przeciętne przepisy, niezbyt twórcze i niezbyt...
więcej Pokaż mimo to