Bajki dla dziewczynek – marzenia

- Greg
- 2021-04-25
- 2021-04-25
- bajki marzenia dziewczynka
„Bajki dla dziewczynek - marzenia” są kontynuacją lubianej i chętnie czytanej publikacji „Bajki dla dziewczynek”. Sympatyczni bohaterowie tego zestawu opowiadań dążą do realizacji swoich marzeń, a pomagają im w tym takie cechy, jak optymizm, pewność siebie i stanowcze dążenie do celu.
Mały czytelnik spotka tutaj zarówno zwyczajne dzieci, jak fantastyczne stworzenia czy mówiące zwierzątka, a każda historia porusza jakiś ważny temat. Z książki można dowiedzieć się np., że czasem smutek może być początkiem radości, czy można zawsze być we wszystkim najlepszym, jak współpracować zamiast się kłócić, skąd wziąć wiarę w siebie i odwagę do działania. Zapraszamy do lektury nie tylko dziewczynki, ale także chłopców!
Wydanie w twardej oprawie będzie idealne na prezent, gdyż jest bardzo estetyczne i cechuje się wysoką trwałością.
Bardzo ciepłe, wartościowe i pięknie ilustrowane opowiadania, które spodobają się zarówno chłopcom, jak i dziewczynkom!
Każde z nich niesie ze sobą jakiś morał i ważne przesłanie - a niektóre mają w moim odczuciu wręcz funkcję terapeutyczną: pomagają oswoić się z różnymi lękami, lepiej zrozumieć emocje i relacje międzyludzkie, ukształtować w dziecku empatię oraz określoną hierarchię wartości. Historie bohaterów pokazują, co jest w życiu najważniejsze: prawdziwa przyjaźń, miłość, bezinteresowna pomoc, wiara we własne siły oraz spełnianie marzeń...Dzięki bardzo rozległej tematyce możemy wybrać te historyjki, które akurat najbardziej pasują do sytuacji naszego dziecka i najlepiej odpowiadają jego aktualnym potrzebom.
Choć w tomiku znajdują się teksty kilku różnych autorek, to za stronę graficzną odpowiada tylko jedna osoba - dzięki czemu całość prezentuje się bardzo spójnie, niesamowicie cieszy oko i na pewno okaże się prawdziwą ozdobą każdej dziecięcej biblioteczki :)
Idealny tomik do czytania z pociechą przed snem - i świetny pomysł na książkowy upominek dla dzieci z okazji zakończenia przedszkola!
więcej Pokaż mimo toKażde z nich niesie ze sobą jakiś morał i ważne przesłanie - a niektóre mają w moim odczuciu wręcz funkcję terapeutyczną: pomagają oswoić się z różnymi lękami, lepiej zrozumieć emocje i relacje międzyludzkie, ukształtować w dziecku empatię oraz określoną...