Rysowanie dla (jeszcze większej) przyjemności
W każdym z nas jest artysta. Wystarczy go obudzić...
Oto druga część wspaniale przyjętej książki o rysowaniu dla przyjemności. Dzięki skutecznej i łatwej do zastosowania metodzie przedstawionej w tej książce narysujesz wszystko, o czym marzysz. Wystarczy, że rozłożysz to na podstawowe kształty, a potem zestawisz je ze sobą. Chcesz się dowiedzieć, jak to zrobić? W książce znajdziesz około stu projektów oraz ćwiczenia krok po kroku i praktyczne porady, które ożywią w tobie artystycznego ducha. Rysowanie zwierząt, roślin i postaci przestanie sprawiać ci trudność. Duża przyjemność i zaskakujące rezultaty gwarantowane!
Dziś przychodzę z opinią o książce, która
idealnie służy do rozwijania techniki rysowania. Jest to moje drugie spotkanie z autorką, miałam już przyjemność czytać książkę „Rysowanie dla przyjemności. Krok po kroku dla dorosłych i dzieci”. W tym wydaniu mamy przede wszystkim dużo nowym projektów, które są podzielne tematycznie. Autorka skupia się na takich głównych tematach jak: jak rysować zwierzęta, postacie, przyrodę, architekturę, czy przedmioty. Każdy z tych głównych rozdziałów przedstawia podrozdziały i tu już autorka przestawia bardzo szczegółowe projekty. Pokazuje bardzo czytelne sposoby by nauczyć się rysować prawidłowo mimikę twarzy, twarz z profilu, czy też budynki w żabiej perspektywie.
Autorka daje wskazówki do każdego etapu rysunku. Krok po kroku pokazuje dokładnie każdy etap. Z książka spędziłam bardzo miło czas. Podoba mi się ta seria jest napisana bardzo jasno i przystępnie. Język dostosowany dla każdego, dzielnie praktyce naprawdę można poćwiczyć rysunek. Autorka zachęca do ćwiczeń. Ponadto Lise Herzog daje wskazówki jak wykańczać pracę i nanosić korektę. Znajdziemy również wskazówki dotyczące narzędzi, jakich wybrać, w zależności jaki efekt chcemy osiągnąć. Wskazówki są rzetelne i pomogą rozwinąć skrzydła w tej technice. Zachęcam do sięgnięcia do oby książek, wzajemnie się uzupełniają i dostarczają ciekawych pomysłów do wykonania rysunku.
Dziś przychodzę z opinią o książce, która
więcej Pokaż mimo toidealnie służy do rozwijania techniki rysowania. Jest to moje drugie spotkanie z autorką, miałam już przyjemność czytać książkę „Rysowanie dla przyjemności. Krok po kroku dla dorosłych i dzieci”. W tym wydaniu mamy przede wszystkim dużo nowym projektów, które są podzielne tematycznie. Autorka skupia się na takich głównych tematach...