Konsekwencje rewolucji w prawie wyborczym, czyli jak postawić krzyżyk i dlaczego w kratce

- 2018-01-01
- 2018-01-01
- Wydawnictwo Nieoczywiste
- prawo wybory
Książka o konsekwencjach rewolucji w prawie wyborczym stanowiąca znakomity komentarz do wydarzeń z historii stosowania prawa wyborczego, a przede wszystkim do zmian wprowadzonych w ostatnich miesiącach, jest niezwykle potrzebna. Pokazuje bowiem te problemy, na które wyborca musi bardzo bacznie zwracać uwagę, by jego głos nie został wykorzystany w sposób nieuczciwy. Najważniejszy dla wyborów samorządowych, które odbędą się za kilka miesięcy, jest jednak udział Polaków w tych wyborach. Każdy z mieszkańców danej gminy, powiatu, województwa tworzy samorząd. Mamy jako samorządowcy wybierać naszych przedstawicieli do władz tego samorządu, a więc tych, którzy będą reprezentować nasze interesy. Nie ma żadnego usprawiedliwienia nieobecności w tych wyborach.
prof. Andrzej Zoll
Polecane księgarnie