Znowu pragnę ciemnej miłości

Okładka książki Znowu pragnę ciemnej miłości autora Justyna Bargielska, Miłosz Biedrzycki, Julia Fiedorczuk, Roman Honet, Genowefa Jakubowska-Fijałkowska, Joanna Lech, Jakobe Mansztajn, Joanna Oparek, Maria Pawlikowska-Jasnorzewska, Marta Podgórnik, Jacek Podsiadło, Halina Poświatowska, Tadeusz Różewicz, Tomasz Różycki, Marcin Świetlicki, Anna Świrszczyńska, Rafał Wojaczek, Agnieszka Wolny-Hamkało, 9788328053922
Okładka książki Znowu pragnę ciemnej miłości
Tadeusz RóżewiczJacek Podsiadło Wydawnictwo: W.A.B. poezja
poezja
2018-06-20
2018-06-20

Kup Znowu pragnę ciemnej miłości w ulubionej księgarnii

Oceny książki Znowu pragnę ciemnej miłości

OPINIE i DYSKUSJE o książce Znowu pragnę ciemnej miłości

niestety bardzo nierówna, niektóre utwory "łapią" się na tomik jedynie z niesamowicie rozwiniętą interpretacją, inne z kolei nadrabiają.

Na półkach: , , , , ,

Tytuł zbioru poezji miłosnej - "Znowu pragnę ciemniej miłości" - odnosi się do wiersza Haliny Poświatowskiej.
Różne oblicza Miłości opisują:
Joanna Oparek,
Marta Podgórnik,
Genowefa Jakubowska-Fijałkowska,
Marta Podgórnik
oraz Joanna Lech, która dokonała wyboru wierszy i napisała wstęp.

Lirycy (18 autorów) pochodzą z odmiennych okresów literackich, znajdując się na różnych etapach życia.

Uwagę zwraca ładna edycja - obsypana gwiezdnym pyłem okładka a także minimalistyczna szata graficzna.

Różne oblicza Miłości opisują:

Niektóre wiersze mnie urzekły i wzruszyły

Niektóre wiersze mnie urzekły i wzruszyły

663 użytkowników ma tytuł Znowu pragnę ciemnej miłości na półkach głównych
184 użytkowników ma tytuł Znowu pragnę ciemnej miłości na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Znowu pragnę ciemnej miłości

Tadeusz Różewicz Znowu pragnę ciemnej miłości Zobacz więcej
Maria Pawlikowska-Jasnorzewska Znowu pragnę ciemnej miłości Zobacz więcej