Stare Kino nr 1-3/2018

40 str. 40 min.
- czasopisma
- Agencja Wydawnicza Banda Inteligentów
- 2018-03-05
- 2018-03-05
- 40 min.
- 2543652X
- polskie kino przedwojenne kino retro stare kino Pola Negri Bogusaw Samborski Mieczysław Cybulski Clark Gable II RP dwudziestolecie międzywojenne międzywojnie kino film aktorzy aktor
Kwartalnik, który ma na celu propagowanie polskiego kina przedwojennego. Przedstawia sylwetki m.in. aktorów, reżyserów, operatorów i producentów. Zachęca do zapoznania się z tym zapomnianym i niedocenianym dorobkiem polskiej kultury. Wartością kwartalnika są artykuły pisane przez specjalistów i pasjonatów, które odsłaniają wiele nieznanych faktów.
Archiwalne numery czasopisma można kupić pisząc na adres: kontakt@stare-kino.pl