Oblicza miłosierdzia Boga i człowieka. Krótkie medytacje dla niecierpliwych
- religia
- Edycja Świętego Pawła
- 2016-01-01
- 2016-01-01
Kaznodzieja domu papieskiego trzech papieży, ojciec Cantalamessa, kapucyn, w intrygujący sposób chce nas przekonać, że Jezus przyszedł na ziemię właśnie po to, aby wszystkim cierpiącym, odrzuconym, niewytrwałym, błądzącym i niedocenianym pokazać, jak bardzo są kochani tacy, jacy są. Bez jakichkolwiek wstępnych warunków. Według papieskiego kaznodziei często tak bardzo skupiamy się na własnej niewierności wobec Boga, że jak Piotr nie zauważamy, kiedy obok nas przechodzi miłosierny Bóg i odmienia nasze życie.
Te krótkie medytacje będą doskonałą nauką dla nas na długie lata naszego życia.