Kuchnia w Europie doby nowożytnej. Jeść i pić: XVI-XIX wiek

Średnia ocen

8,0 8,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
8,0 / 10
1 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
1243
742

Na półkach: , ,

Podręcznik akademicki dotowany przez ministra nauki i szkolnictwa wyższego. francuski historyk Philippe Meyzie na podstawie dostępnych źródeł historycznych opisuje zmiany żywieniowe jakie zachodziły w Europie okresu między odkryciem nowego świata a rewolucją francuską. praca skupia się głównie na stolach Europy zachodniej ale znalazły się w niej także przykłady z polskiej kuchni szlacheckiej. autor opowiada o upodobaniach i sposobach zachowania przy stole elit europejskich, o nawykach żywieniowych ludności wiejskiej, o zwiększającym się zapotrzebowaniu na nieznane wcześniej w Europie napoje takie jak kawa czy herbata, o początkowej nieufności względem przywiezionych z nowego świata pomidorów czy ziemniaków, o powstaniu pierwszych kawiarni i restauracji, o zakazach kościelnych (posty) oraz o kuchniach narodowych. bardzo ciekawa podroż kulinarna przez Europe XVI-XIX wieku.

Podręcznik akademicki dotowany przez ministra nauki i szkolnictwa wyższego. francuski historyk Philippe Meyzie na podstawie dostępnych źródeł historycznych opisuje zmiany żywieniowe jakie zachodziły w Europie okresu między odkryciem nowego świata a rewolucją francuską. praca skupia się głównie na stolach Europy zachodniej ale znalazły się w niej także przykłady z polskiej...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    11
  • Kulinaria
    2
  • Historia
    2
  • Przeczytane
    2
  • Jest
    1
  • Francja
    1
  • Posiadam książkę
    1
  • W najbliższym czasie
    1
  • 2021
    1
  • Francja, francuskie
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Kuchnia w Europie doby nowożytnej. Jeść i pić: XVI-XIX wiek


Podobne książki

Przeczytaj także