Sekrety domowej kuchni Włochów
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Pascal
- Data wydania:
- 2013-09-05
- Data 1. wyd. pol.:
- 2013-09-05
- Liczba stron:
- 384
- Czas czytania
- 6 godz. 24 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788376421971
- Tagi:
- kuchnia włoska przepisy
Poznaj tajemnice włoskich kucharzy! Odkryj najbardziej apetyczne potrawy i wypróbuj kulinarne sztuczki! Zostań prawdziwym mistrzem kuchni! Suzanne Carreiro, zafascynowana włoskim sposobem na gotowanie, zebrała w swojej książce oryginalne receptury, których nie znajdziesz nigdzie indziej. Wiele z nich autorka poznała od zawodowych kucharzy. Jednak najcenniejsze są te przepisy, których nauczyli ją geniusze kuchni – włoskie gospodynie. Każdy przepis zawiera szczyptę tajemnicy i kulinarny trik, przekazywany z pokolenia na pokolenie tylko członkom rodziny. Teraz twoja pizza zawsze wyrośnie, a gnocchi nigdy się nie rozpadną. Zabawne opowieści rodzinne, aromatyczne dania i niezwykła atmosfera sprawią, że poczujesz się jak we włoskiej rodzinie. Delektuj się pysznym włoskim prosciutto, poczęstuj przyjaciół świeżo wypiekaną bruschettą, zaskocz rodzinę wyborną foccacią! Jeśli lubisz spędzać czas z bliskimi, delektując się dobrym jedzeniem i winem, będziesz szczęśliwy, poznając Sekrety domowej kuchni Włochów
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 50
- 20
- 14
- 3
- 3
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Jest to bardziej relacja z kulinarnej podróży niż podręcznikowa książka kucharska. Przepisy przeplatane są około-kuchennymi anegdotami autorki, które są miłym dodatkiem (zwłaszcza dla kogoś Włochami zafascynowanego),ale spokojnie można to pomijać. Wprowadzają one jednak w pewien klimat i trochę poszerzają całość doświadczenia, dzięki czemu nie jest to po prostu kolejny losowy zbiór przepisów. Wielkim plusem z mojej perspektywy jest różnorodność receptur oraz ich sprofilowanie pod wymagania zarówno jakościowe jak i ilościowe - nie są to zazwyczaj przepisy na dwa szparagi polane wykwintnie kropelką sosu. Znaleźć można w niej też bogate sugestie dotyczące modyfikacji czy zamienników. Ogólnie to książka bardziej o swobodnej celebracji procesu jedzenia niż przekazująca zbiór reguł i technik, co bardzo w niej cenię.
Jest to bardziej relacja z kulinarnej podróży niż podręcznikowa książka kucharska. Przepisy przeplatane są około-kuchennymi anegdotami autorki, które są miłym dodatkiem (zwłaszcza dla kogoś Włochami zafascynowanego),ale spokojnie można to pomijać. Wprowadzają one jednak w pewien klimat i trochę poszerzają całość doświadczenia, dzięki czemu nie jest to po prostu kolejny...
więcej Pokaż mimo toNie. Nie przeczytałam. Dzisiaj podjęłam decyzję, że odpuszczam. Odkładam książkę na półkę w kuchni, do licznych już książek kucharskich, może tu się spełni. Może w kuchni zostanie wykorzystana. Czytać dalej jej nie będę.
Nie. Nie przeczytałam. Dzisiaj podjęłam decyzję, że odpuszczam. Odkładam książkę na półkę w kuchni, do licznych już książek kucharskich, może tu się spełni. Może w kuchni zostanie wykorzystana. Czytać dalej jej nie będę.
Pokaż mimo toKsiążka niezwykle ciekawa zarówno pod względem kulinarnym jak i kulturowym tego rejonu Włoch. Autorka po przybyciu do Umbrii zaprzyjaźnia się z włoską rodziną. Uczy się języka, dokładnie spisuje wszystkie zwyczaje, spotyka się z ciekawymi ludźmi, odwiedza umbryjskie restauracje, uczy się tamtejszej kuchni od samych kucharzy. Kilka przepisów już wypróbowałam, wyszły znakomicie :) Od pewnego czasu w mojej kuchni panuje włoska fiesta! A mój blog systematycznie uzupełniam o relacje z mojego włoskiego kucharzenia :)
http://greenstoryfoto.blogspot.com/
Książka niezwykle ciekawa zarówno pod względem kulinarnym jak i kulturowym tego rejonu Włoch. Autorka po przybyciu do Umbrii zaprzyjaźnia się z włoską rodziną. Uczy się języka, dokładnie spisuje wszystkie zwyczaje, spotyka się z ciekawymi ludźmi, odwiedza umbryjskie restauracje, uczy się tamtejszej kuchni od samych kucharzy. Kilka przepisów już wypróbowałam, wyszły...
więcej Pokaż mimo toPołączenie powieści w przepisami to coś, co uwielbiam! Dodatkowo, autorka zapewnia, że przepisy w książce to oryginalne receptury włoskich gospodyń, to szczególnie mnie zaciekawiło. Wypróbowałam już przepis na kluski ze szpinaku i ricotty - wyszły bosko! Dzisiaj robię foccacię z cebulą podaną z oliwą z oliwek. Idealna dla wszystkich maniaków włoskiej kuchni :)
Połączenie powieści w przepisami to coś, co uwielbiam! Dodatkowo, autorka zapewnia, że przepisy w książce to oryginalne receptury włoskich gospodyń, to szczególnie mnie zaciekawiło. Wypróbowałam już przepis na kluski ze szpinaku i ricotty - wyszły bosko! Dzisiaj robię foccacię z cebulą podaną z oliwą z oliwek. Idealna dla wszystkich maniaków włoskiej kuchni :)
Pokaż mimo toRewelacyjna!
Rewelacyjna!
Pokaż mimo toTę książkę można czytać na okrągło. Wspaniała historia z mnóstwem przepisów na pyszne włoskie dania
Tę książkę można czytać na okrągło. Wspaniała historia z mnóstwem przepisów na pyszne włoskie dania
Pokaż mimo toPolecam wszystkim miłośnikom Włoch!
Polecam wszystkim miłośnikom Włoch!
Pokaż mimo to