rozwińzwiń

Sekrety domowej kuchni Włochów

Okładka książki Sekrety domowej kuchni Włochów Suzanne Carreiro
Okładka książki Sekrety domowej kuchni Włochów
Suzanne Carreiro Wydawnictwo: Pascal kulinaria, przepisy kulinarne
384 str. 6 godz. 24 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Pascal
Data wydania:
2013-09-05
Data 1. wyd. pol.:
2013-09-05
Liczba stron:
384
Czas czytania
6 godz. 24 min.
Język:
polski
ISBN:
9788376421971
Tagi:
kuchnia włoska przepisy
Średnia ocen

7,1 7,1 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,1 / 10
15 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
28
3

Na półkach: ,

Jest to bardziej relacja z kulinarnej podróży niż podręcznikowa książka kucharska. Przepisy przeplatane są około-kuchennymi anegdotami autorki, które są miłym dodatkiem (zwłaszcza dla kogoś Włochami zafascynowanego),ale spokojnie można to pomijać. Wprowadzają one jednak w pewien klimat i trochę poszerzają całość doświadczenia, dzięki czemu nie jest to po prostu kolejny losowy zbiór przepisów. Wielkim plusem z mojej perspektywy jest różnorodność receptur oraz ich sprofilowanie pod wymagania zarówno jakościowe jak i ilościowe - nie są to zazwyczaj przepisy na dwa szparagi polane wykwintnie kropelką sosu. Znaleźć można w niej też bogate sugestie dotyczące modyfikacji czy zamienników. Ogólnie to książka bardziej o swobodnej celebracji procesu jedzenia niż przekazująca zbiór reguł i technik, co bardzo w niej cenię.

Jest to bardziej relacja z kulinarnej podróży niż podręcznikowa książka kucharska. Przepisy przeplatane są około-kuchennymi anegdotami autorki, które są miłym dodatkiem (zwłaszcza dla kogoś Włochami zafascynowanego),ale spokojnie można to pomijać. Wprowadzają one jednak w pewien klimat i trochę poszerzają całość doświadczenia, dzięki czemu nie jest to po prostu kolejny...

więcej Pokaż mimo to

avatar
1614
655

Na półkach: ,

Nie. Nie przeczytałam. Dzisiaj podjęłam decyzję, że odpuszczam. Odkładam książkę na półkę w kuchni, do licznych już książek kucharskich, może tu się spełni. Może w kuchni zostanie wykorzystana. Czytać dalej jej nie będę.

Nie. Nie przeczytałam. Dzisiaj podjęłam decyzję, że odpuszczam. Odkładam książkę na półkę w kuchni, do licznych już książek kucharskich, może tu się spełni. Może w kuchni zostanie wykorzystana. Czytać dalej jej nie będę.

Pokaż mimo to

avatar
0
1

Na półkach: , ,

Książka niezwykle ciekawa zarówno pod względem kulinarnym jak i kulturowym tego rejonu Włoch. Autorka po przybyciu do Umbrii zaprzyjaźnia się z włoską rodziną. Uczy się języka, dokładnie spisuje wszystkie zwyczaje, spotyka się z ciekawymi ludźmi, odwiedza umbryjskie restauracje, uczy się tamtejszej kuchni od samych kucharzy. Kilka przepisów już wypróbowałam, wyszły znakomicie :) Od pewnego czasu w mojej kuchni panuje włoska fiesta! A mój blog systematycznie uzupełniam o relacje z mojego włoskiego kucharzenia :)

http://greenstoryfoto.blogspot.com/

Książka niezwykle ciekawa zarówno pod względem kulinarnym jak i kulturowym tego rejonu Włoch. Autorka po przybyciu do Umbrii zaprzyjaźnia się z włoską rodziną. Uczy się języka, dokładnie spisuje wszystkie zwyczaje, spotyka się z ciekawymi ludźmi, odwiedza umbryjskie restauracje, uczy się tamtejszej kuchni od samych kucharzy. Kilka przepisów już wypróbowałam, wyszły...

więcej Pokaż mimo to

avatar
86
6

Na półkach:

Połączenie powieści w przepisami to coś, co uwielbiam! Dodatkowo, autorka zapewnia, że przepisy w książce to oryginalne receptury włoskich gospodyń, to szczególnie mnie zaciekawiło. Wypróbowałam już przepis na kluski ze szpinaku i ricotty - wyszły bosko! Dzisiaj robię foccacię z cebulą podaną z oliwą z oliwek. Idealna dla wszystkich maniaków włoskiej kuchni :)

Połączenie powieści w przepisami to coś, co uwielbiam! Dodatkowo, autorka zapewnia, że przepisy w książce to oryginalne receptury włoskich gospodyń, to szczególnie mnie zaciekawiło. Wypróbowałam już przepis na kluski ze szpinaku i ricotty - wyszły bosko! Dzisiaj robię foccacię z cebulą podaną z oliwą z oliwek. Idealna dla wszystkich maniaków włoskiej kuchni :)

Pokaż mimo to

avatar
874
10

Na półkach:

Rewelacyjna!

Rewelacyjna!

Pokaż mimo to

avatar
39
11

Na półkach:

Tę książkę można czytać na okrągło. Wspaniała historia z mnóstwem przepisów na pyszne włoskie dania

Tę książkę można czytać na okrągło. Wspaniała historia z mnóstwem przepisów na pyszne włoskie dania

Pokaż mimo to

avatar
333
5

Na półkach: ,

Polecam wszystkim miłośnikom Włoch!

Polecam wszystkim miłośnikom Włoch!

Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    50
  • Przeczytane
    20
  • Posiadam
    14
  • Teraz czytam
    3
  • Chcę w prezencie
    3
  • Italia
    2
  • Kuchnia
    1
  • Kuchnia, jedzenie
    1
  • W biblioteczce
    1
  • Podręczniki, słowniki itp.
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Sekrety domowej kuchni Włochów


Podobne książki

Przeczytaj także