Kicia Kocia zakłada zespół muzyczny

24 str. 24 min.
- opowieści dla młodszych dzieci
- Kicia Kocia (tom 19)
- Media Rodzina
- 2010-01-01
- 2010-01-01
- 24 min.
- kicia kocia anita głowińska literatura dziecięca dla dzieci muzyka zespół zespół muzyczny instrumenty instrumenty muzyczne
Kicia Kocia bardzo lubi muzykę. Kiedy na spacerze zobaczyła orkiestrę strażacką, zapragnęła grać w zespole muzycznym. Sprawdź, czy Kicia Kocia namówi przyjaciół do wspólnego muzykowania.
"Kicia Kocia" to seria książeczek stworzona z myślą o najmłodszych. Opowiada o rezolutnej kotce i jej przyjaciołach. Wspólnie z Kicią Kocią dziecko odkrywa świat i uczy się, jak poruszać się w codziennym życiu.
Typowa historia z serii. Dzieci mogą z niej poznać nazwy różnych instrumentów muzycznych.
Pokaż mimo toChyba wszystkie dzieci przechodzą przez etap fascynacji grą na instrumentach. Zwykle są to bębny, tudzież garnki.
Dzięki książeczce dzieci poznają nazwy różnych instrumentów muzycznych oraz dowiadują się jak wygląda orkiestra strażacka.
więcej Pokaż mimo toTym razem Kicia kocia wraz z przyjaciółmi postanowiła założyć zespół muzyczny. Po szybkiej próbie z mnóstwem hałasu dzieci przygotowały własnoręczne zaproszenia na koncert, który oczywiście był genialny (ach, gdyby w prawdziwym życiu było tak łatwo...)
Dzięki...
"Śpiewać każdy może, trochę lepiej, lub trochę gorzej" ;) Fajna, przedstawiająca dzieciom wiele instrumentów to książeczka.
Pokaż mimo toW wieku lat... iluś... dowiedziałam się z książeczki dla maluchów, że tamburmajor to strażak - dyrygent z buławą.
W książce wymienione są instrumenty z pięknymi ilustracjami. Dzieci ją uwielbiają
Pokaż mimo toDzieci są wspaniałe. Spełniają swoje pasje, nie potrzebują wiele, aby dojść do wymarzonego celu.
Pokaż mimo toMy należymy do fanów Kici Koci, dlatego więcej o tej serii krótkich opowiadań dla najmłodszych pisałam na moim blogu: https://matkawberku.pl/index.php/2018/11/01/kicia-kocia-gdzie-jest-szczurek/