Silverq21 
https://www.facebook.com/slowkilka21
Dobra książka czy film zawsze w cenie, niekończące się rozmowy o kulturze również.
status: Oficjalny recenzent, dodał: 8 książek, ostatnio widziany 39 minut temu

Oficjalne recenzje

17-07-2018
Oficjalna recenzja

Analizy poszczególnych akcji i nieposkromionych zespołów na przestrzeni wybranych okresów, naturalnie wręcz zazębiają się z wszelkimi modelami, prawidłami i zasadami nauki ścisłej zawartej w tytule. Podobnie rzecz wygląda, gdy autor proponuje zabawę w przewidywanie wyników, szans, a nawet bukmacherskie zmagania.

26-06-2018
Oficjalna recenzja

Wspomniana już struktura, nawet jeśli nie jest idealna, z pewnością się sprawdza i powinna przypaść do gustu także osobom, które kręcą nosem na podobne publikacje historyczne. Helena Kowalik w swojej książce dostarcza masę interesujących i niejednoznacznych opowieści skrzących się od kontekstów normalnie umykających nam w myśleniu o minionym ustroju.

26-06-2018
Oficjalna recenzja

To, co absolutny klasyk gatunku stracił na przestrzeni lat z pewnością zawiera się w projektach istot pozaziemskich i ich machin. Popkultura przetrzebiła i przemieliła Wellsowskie wyobrażenia już na tyle sposobów, a i samo wyobrażenie kosmitów tak wyewoluowało przez lata w wszelkich możliwych wariacjach, że przytaczany wygląd wydaje się nazbyt standardowy.

05-06-2018
Oficjalna recenzja

Wydarzenie przypominające bardziej nocny koszmar niż jakiekolwiek działania zgodne z prawem. Zresztą wyobraźcie sobie sami, że ktoś wtargnął do waszego mieszkania w środku nocy i zgodnie z panującymi prawami zabiera wam ukochane latorośle. Czyż nie jest to przerażający scenariusz?

04-06-2018
Oficjalna recenzja

Jeśli przyjrzeć się nowoczesnym księżom, można zauważyć pewną nić łącząca wszelkie postulaty, a mianowicie taką, że każdy musi swoją wiarę odnaleźć i wykuć na własną modłę. Podejście Zbigniewa Czendlika znakomicie się w te ramy wpisuje.

24-05-2018
Oficjalna recenzja

Przede wszystkim zaś upadek wieszczony przez Bradbury’ego widoczny jest w uzmysłowieniu czytelnikowi, że książki to tak naprawdę wyłącznie namacalny symbol upadku. Symbol mający nam uzmysłowić, że wszystko zaczęło się tu od braku krytycznego myślenia, wyrażania wątpliwości, wielogłosu, którego nie sposób lekceważyć.

16-05-2018
Oficjalna recenzja

„Dżozefa” od późniejszych publikacji odróżnia z pewnością śmiałe i konsekwentne podążanie tropami realizmu magicznego, uzupełnione przez zdrową porcję absurdu. Właśnie te elementy sprawiają, że choć mamy do czynienia z znanym i lubianym stylem, nie pojawia się poczucie obcowania po raz kolejny z tą samą pozycją ubraną w inne otoczki fabularne.

09-05-2018
Oficjalna recenzja

Dla Kalwasa i Winiarskiego książka ta, to nie tyle okazja, by opowiedzieć czym jest i skąd wziął się znany nam terroryzm, ale także sposobność, by podrzucić kolejne elementy układanki.

08-05-2018
Oficjalna recenzja

Jedną z najważniejszych rzeczy, jaka nasuwa się po lekturze jest fakt, że wyłuskiwanie talentów, to bardzo ciężka i niewdzięczna praca. Zdolny chłopak, którego wartość może iść w miliony, swojemu odkrywcy generuje zysk w wysokości, co najwyżej setek funtów.

08-05-2018
Oficjalna recenzja

Spotkanie z „Trudnym światłem” zdecydowanie należy do jednych z większych pozytywnych zaskoczeń w ostatnim czasie. Spotkaniu z autorem tak świadomym, dojrzałym i na swój sposób wyrafinowanym w swej skromności zawsze towarzyszy wielka radość.

Moja biblioteczka
572 1 702
Porównaj książki w Waszych biblioteczkach.
Sprawdź oceny wspólnych książek.
Tyle książek ma ten użytkownik w swojej biblioteczce.
Tyle opinii dodał ten użytkownik.
Tyle plusów otrzymał ten użytkownik za swoje wypowiedzi.
Znajomi (10)

zgłoś błąd zgłoś błąd