Jarosław Olejnik 
wglowiesiemiesci.blogspot.com
20 lat, mężczyzna, status: Oficjalny recenzent, ostatnio widziany 1 dzień temu

Oficjalne recenzje

22-08-2018
Oficjalna recenzja

Musso postawił na powieść, której lektura będzie porównywalna z oglądaniem filmu sensacyjnego. Jest to próba całkiem udana. Para głównych bohaterów odkrywa kolejne elementy zagadkowej historii, walcząc z własnymi słabościami i wątpliwościami oraz ucząc się współpracy ze sobą.

11-01-2018
Oficjalna recenzja

Być może olbrzymi sukces „Marsjanina” stał się dla Weira przekleństwem – zawiesił niezwykle wysoko poprzeczkę dla pisarza, który w gruncie rzeczy nie ma jeszcze wielkiego doświadczenia. „Artemis” nie jest książką złą – mimo wielu klisz czyta się ją szybko i przyjemnie, jednak oczekiwania były o wiele większe.

22-11-2017
Oficjalna recenzja

Cornwell po raz kolejny daje dowód swoich umiejętności, w niezwykle klimatyczny sposób opisując przebieg działań wojennych. Duże wrażenie wywołuje poprzedzające bitwę oblężenie zamku Harfleur. Autor opisuje pomysłowe, ale zakończone niepowodzeniem próby Anglików, pokazując ich rosnące zniecierpliwienie i pogarszanie sytuacji.

08-08-2017
AZ
Oficjalna recenzja

Powieść Gündaya jest przepełniona cierpieniem, które swoimi rozmiarami potrafi przerazić i wywołać łzy u czytającego. Ostatecznie jednak bohaterowie o tym samym imieniu są w stanie odnaleźć siebie nawzajem i zyskać tak długo poszukiwany spokój ducha.

16-03-2017
Oficjalna recenzja

Światek paryskiej bohemy dopełniają także inni mieszkańcy Dzielnicy Łacińskiej, a najważniejszą z nich jest Trilby. Pewna siebie, niezwykle prosta i uczynna dziewczyna natychmiastowo zaprzyjaźnia się z malarzami. Trilby posiada olbrzymi dar – niesamowity głos, którego jednak, z racji kompletnego braku zdolności muzycznych i słuchu nie potrafi wykorzystać.

22-11-2016
Oficjalna recenzja

Mimo często eksploatowanego tematu, „Kiedy płaczą świerszcze” nie wywołuje u czytelnika odczucia wtórności historii. Znakomicie świadczy to o klasie autora. Styl Martina sprawia, że powieść wyróżnia się na tle innych amerykańskich melodramatów. Bardzo umiejętnie prowadzona akcja, z wieloma zwrotami i realistycznym rozwojem relacji między bohaterami oraz ich przemianami wewnętrznymi sprawiają, iż czytelnik z wielką uwagą śledzi losy Reese’a. 

16-11-2016
Oficjalna recenzja

Po śmierci ukochanej żony i załatwieniu wszystkich spraw na Ziemi, John decyduje się na opuszczenie planety. Plotki okazują się prawdziwe. Naukowcy pracujący w kosmosie dzięki kontaktom z innymi rasami będącymi na wyższym poziomie zaawansowania technologicznego niż ludzie, zdołali osiągnąć to, co nie udało się ich kolegom na Ziemi. Mózgi ochotników zostają przeszczepione do nowych, wyhodowanych przez uczonych ciał. 

21-09-2016
Oficjalna recenzja

Swobodny styl wcale nie oznacza, że książka została przygotowana w sposób amatorski. Jest wręcz przeciwnie! Golonka imponuje profesjonalnym podejściem do tematu i bardzo szczegółowym, a jednocześnie uporządkowanym sposobem przekazywanej przez siebie wiedzy. Poradnik opisuje zarówno podstawowe elementy gry w piłkę nożną, przykładowo zasady wyrzutu piłki z autu, ale także wyjaśnia zaawansowane tajniki futbolu.

15-09-2016
Oficjalna recenzja

Sam Iverson okazał się postacią pełną sprzeczności. Mimo odniesionego sukcesu zawsze lojalny wobec swoich „ziomali”, a jednocześnie nieraz zachowujący się skandalicznie wobec własnej rodziny. Obiecujący poprawę po każdym wybryku, a następnie popełniający wciąż te same błędy. Lekceważący swoje obowiązki, jednak dający z siebie wszystko, by dopomóc drużynie w wygranej.

Moja biblioteczka
309 2 66
Porównaj książki w Waszych biblioteczkach.
Sprawdź oceny wspólnych książek.
Tyle książek ma ten użytkownik w swojej biblioteczce.
Tyle opinii dodał ten użytkownik.
Tyle plusów otrzymał ten użytkownik za swoje wypowiedzi.
Znajomi (2)

Ulubieni autorzy (5)
Lista ulubionych autorów
zgłoś błąd zgłoś błąd