Kuchnia włoska. Klasyczne i nowoczesne dania
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Tytuł oryginału:
- The Italian Kitchen
- Wydawnictwo:
- Parragon
- Data wydania:
- 2009-02-11
- Data 1. wyd. pol.:
- 2009-02-11
- Liczba stron:
- 384
- Czas czytania
- 6 godz. 24 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9781407566603
- Tłumacz:
- Ewa Jaroszewicz
- Tagi:
- kuchnia włoska
Bogaty wybór przepisów, zdrowe, świeże składniki, aromatyczne zioła i przyprawy oto tajemnica popularności kuchni włoskiej. Ta znakomita książka kucharska w przejrzystej formie prezentuje bogactwo i różnorodność oryginalnych, włoskich recept i sprawia, że sama ich lektura tak dalece pobudza apetyt, że ogarnia nas nieprzeparta ochota spróbowania tych pachnących zup, kolorowych i chrupiących salat oraz bajecznych deserów. Książka zawiera nieprzebrane mnóstwo przepisów na różne okazje z uwzględnieniem odmiennych kulinarnych upodobań. A przepisy są tak łatwe w przygotowaniu, że w okamgnieniu można wyczarować smak Południa i urok włoskich potraw. Przepisy są przejrzyście zestawione w grupach tematycznych i przedstawione krok po kroku na kolorowych ilustracjach, jasne dla początkujących i zaawansowanych. Oznaczono stopień trudności, czas przygotowywania i gotowania każdej potrawy. Uzupełnieniem są rady kucharza i warianty dań.