Desery
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Bellona
- Data wydania:
- 2014-02-27
- Data 1. wyd. pol.:
- 2014-02-27
- Liczba stron:
- 224
- Czas czytania
- 3 godz. 44 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788311129726
- Tłumacz:
- Opracowanie zbiorowe
- Tagi:
- Gordon Ramsay Piekielna Kuchnia Przepisy kulinarne
W tej ważnej książce najbardziej elektryzujący brytyjski kucharz wyjaśnia podchwytliwy zazwyczaj temat deserów. Upraszczając klasyczne metody tam, gdzie to możliwe, Gordon Ramsay pomaga ci przyrządzić serię deserów, którym nie można się oprzeć, aby efektownie zakończyć każdy posiłek.
Prowadząc cie krok po kroku przez każdy proces, pierwsze rozdziały są podzielone na bloki deserów, w tym owoce, lody i kremy, musy i suflety - przepisy, które można ze sobą łączyć, kiedy naprawdę będziesz chciał zrobić wrażenie. Następnie mamy samodzielne dania, od ulubionych potraw domowników po desery na specjalne okazje - "podkręcone" - letni pudding, na przykład, przygotowany z brioszką zamiast chleba i podany w formie widowiskowego stosiku, lub tarta melasowa na super lekkim cieście i podana z creme fraqiche aromatyzowaną trawą cytrynową.
Każdy przepis jest przedstawiony w jasny i łatwy do naśladowania sposób oraz ilustrowany przyprawiającymi o ślinkę w ustach zdjęciami, sprawiając wrażenie, iż Gordon stoi obok ciebie, prowadząc cię krok po kroku. Wypełniona profesjonalnymi poradami i wyjątkowym zbiorem przepisów książka Desery Gordona Ramsaya to definitywna książka o przygotowywaniu deserów.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 23
- 13
- 11
- 2
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
W końcu ta książka znalazła się na mojej półce! Okładka smakowita, jednak trochę za miękka, bardzo łatwo ją wygiąć. Reszta też nie jest na rewelacyjnym papierze za co daje minus.
Na samym początku książki pod dedykacjami Gordon umieścił uwagi do książki takie jak, że nie każdy piekarnik piecze tak samo czy ile to jest 1 łyżeczka i łyżka. Myślę, że to dość ważne w tego typu książce.
Książka została podzielona na 9 rozdziałów dotyczących przepisów. Po za nimi w książce możemy znaleźć tricki przydatne w kuchni oraz wstęp. Na samym końcu jest indeks zawierający wszystkie przepisy i opisane, na których są stronach.
Propozycji deserów w tej książce jest dużo, są dość proste i rzeczowo napisane. Myślę, że niewielką ilość składników nie dostaniemy w naszym kraju, tak chyba jest z każdą książką kucharską napisaną przez obcokrajowca. Zdjęcia są "smaczne" jednak mogło by być ich więcej.
Myślę, że teraz czas zabrać się, za takie cuda, jak kawowy creme brule (wcale nie potrzebujemy opalarki by zrobić warstwę z cukru!) czy truskawki w galaretce z różowego szampana, które proponuje Ramsay!
W końcu ta książka znalazła się na mojej półce! Okładka smakowita, jednak trochę za miękka, bardzo łatwo ją wygiąć. Reszta też nie jest na rewelacyjnym papierze za co daje minus.
więcej Pokaż mimo toNa samym początku książki pod dedykacjami Gordon umieścił uwagi do książki takie jak, że nie każdy piekarnik piecze tak samo czy ile to jest 1 łyżeczka i łyżka. Myślę, że to dość ważne w tego typu...