Carole & Tuesday #1

- komiksy
- Carole & Tuesday (tom 1)
- キャロル&チューズデイ (Kyaroru & Chuuzudei)
- Studio JG
- 2021-04-23
- 2021-04-23
- Justyna Harasimiuk-Latoś
- muzyka komedia sci-fi okruchy życia seinen manga
Minęło pięćdziesiąt lat odkąd ludzie skolonizowali Marsa. To właśnie tam żyje Carole - młoda dziewczyna, która utrzymuje się z prac dorywczych, jednocześnie próbując spełnić swoje muzyczne ambicje. Jednak brutalna rzeczywistość wciąż sprowadza jej pasję do hobby po godzinach. Zupełnie inaczej wygląda sytuacja Tuesday. Nastoletnia panienka z wyższych sfer nie chce dalej wieść swojego idealnie zaplanowanego przez rodziców życia. Zabiera więc swoją gitarę i ucieka z domu. Przypadek sprawia, że ścieżki obu dziewczyn krzyżują się na ulicach wielkiego miasta. Choć Carole i Tuesday nie mogłyby się bardziej różnić, łączy je miłość do muzyki. Z miejsca decydują się połączyć siły w drodze do realizacji swoich marzeń. Jednak czy zdołają poruszyć serca ludzi w świecie, w którym za wielkimi hitami stoją syntezatory i sztuczna inteligencja, a producenci muzyczni nie cofną się przed niczym, aby wyeliminować konkurencję...?
Jakos za bardzo fabula tej mangi mnie nie porwala. Kreska taka sobie..... akcja za bardzo pedzi do przodu i wydaje sie az za bardzo wyidealizowana ;D Same bohaterki moze i jakis potencjal w sobie maja, ale bardzo przewidywalne jest to, ze stana sie wielkimi gwiazdami estrady napotykajac moze po drodze lekkie trudnosci ;p I w sumie nie widac tego by akcja toczyla sie na Marsie, a nie na Ziemi - jak na razie totalnie jest to bez roznicy!
więcej Pokaż mimo toNie przepadam za muzycznymi mangami, o ile można je tak nazwać, ale wątek sci-fi pomógł. Manga przyjemna, właściwie zjadliwa. Jak na moje szału nie robi, ale można przeczytać, dla dwóch samotnych i zgubionych duszyczek w wielkim mieście.
Pokaż mimo toOjjj tu było masę fajnych pomysłów, ale wszystkie są od razu ucinane, przez co fabuła nie daje rady.
Rysunki przyjemne, ale historia sypie się w posadach.
Pokaż mimo toRysunki przyjemne, ale historia sypie się w posadach.