Die Klassenfahrt - niemiecki kryminał z ćwiczeniami

- niemiecki
- Edgard
- niemiecki nauka języków język niemiecki
- językoznawstwo, nauka o literaturze
- niemiecki
- niemiecki nauka języków język niemiecki
Grupa uczniów pod opieką nauczycieli wyjeżdża na szkolną wycieczkę w góry. Pewnego wieczora, gdy za oknem szaleje burza, dwaj uczniowie samowolnie opuszczają schronisko. Tego samego dnia znika wnuczka właścicieli domu. Rozpoczynają się gorączkowe poszukiwania trójki nastolatków, a następnego ranka dochodzi do tajemniczej zbrodni... Co się wydarzyło w górach? Kto dokonał morderstwa i co wspólnego z tą sprawą ma mnich, o którym krążą miejscowe legendy?
„Die Klassenfahrt” to wyjątkowa książka, która jest połączeniem wciągającej historii kryminalnej i treningu językowego. Podczas czytania opowiadań poznasz współczesne niemieckie słownictwo i struktury gramatyczne w kontekście, czyli w sposób najbardziej naturalny i sprzyjający zapamiętywaniu. Na marginesach znajdują się tłumaczenia trudniejszych wyrazów. Po każdym rozdziale można sprawdzić swoje umiejętności językowe, rozwiązując ćwiczenia leksykalno-gramatyczne.
Niemiecki Kryminał z ćwiczeniami to:
trzymające w napięciu opowiadanie kryminalne
tłumaczenia trudniejszych słówek i zwrotów na marginesach – sprawdzasz znaczenie, nie odrywając się od książki
ponad 50 ćwiczeń, dzięki którym utrwalasz materiał
dla średnio zaawansowanych – poziom B1-B2
klucz odpowiedzi oraz praktyczny słowniczek
Niemiecki z kryminałem – zabójczo wciągający!
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie