Shirayuki. Śnieżka o czerwonych włosach #1

- Martyna Zdonek
- Studio JG
- fantasy przygoda siły nadprzyrodzone romans okruchy życia shoujo manga
- Akagami no Shirayukihime
- Shirayuki. Śnieżka o czerwonych włosach (tom 1)
- komiksy
- Martyna Zdonek
- fantasy przygoda siły nadprzyrodzone romans okruchy życia shoujo manga
Shirayuki, choć jest tylko prostą dziewczyną, posiada niezwykłą cechę - włosy o barwie szkarłatu. Gdy o jej rzadkiej urodzie usłyszał książę Raji, natychmiast zażądał, aby sprowadzono ją do pałacu, jako jego konkubinę. Dziewczyna szybko zrozumiała, że jej jedynym ratunkiem jest ucieczka. Przedzierając się przez las znalazła opuszczoną chatę, która jak się okazało służyła za nocleg pewnemu młodzieńcowi imieniem Zen i jego dwóm towarzyszom. Shirayuki postanowiła dołączyć do ich kompanii, jednak niespodziewanie do ich kryjówki dostarczono kosz jabłek i wiadomość od księcia, który już wpadł na jej trop. Tknięty przeczuciem Zen sam najpierw skosztował owocu i niemal natychmiast upadł nieprzytomny na ziemię. Aby go ratować Shirayuki musi udać się do pałacu i poprosić o antidotum. Jak wielką cenę przyjdzie jej zapłacić za życie młodzieńca? Gdyby tylko zdawała sobie sprawę z prawdziwej tożsamości człowieka, którego chce ocalić...
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Dyskusje
Opinie [5]
Zapowiada się dobrze. Trochę komedia, kilka sytuacji lekko dramatycznych no i romans.
Pokaż mimo toNiezła, choć nieco zbyt poplątana ;)
Pokaż mimo toCóż to była za historia!
Nie mogłam się oderwać do samego końca.
Ta historia mega mnie wciągnęła. Nie mogę się doczekać, co będzie dalej :).
Gorąco polecam!!!
Shirayuki jest moją pierwszą mangą jaką przeczytałam i szczerze gdyby nie interwencja mojej koleżanki, pewnie długo jeszcze nie sięgnęłabym po tego typu lekturę. Dla osoby, która nigdy nie miała styczności z takimi pozycjami może być problem jak w ogóle zacząć czytanie, ale gdy to się już załapie to czas przy lekturze leci bardzo szybko i przyjemnie.
więcejPrzede wszystkim,...
Super komiks mangi