Scooby-Doo na meczu
- Media Service Zawada
- 2008-01-01
- 2008-01-01
- Agata Hajpel
- scooby doo na meczu superkomiks
Kolejna część przygód najpopularniejszego psa na świecie - Scooby-Doo. Na meczu to komiksy z nowymi przygodami Tajemniczej Spółki.
Książka składa się z następujących rozdziałów:
Klątwa stadionu Wrangler,
Jak spędziłem ferie zimowe,
Potwory na wolności,
Upiorne ciuchy, nawiedzona jaskinia,
Tajemnica Wehikułu Tajemnic
Historie ciekawe, ale bardzo krótkie, w każdej 1-2 postacie, które mogą być podejrzane, przez co nie ma elementu zaskoczenia. Lepiej, gdyby było mniej historii, a dłuższych. Czyta się bardzo dobrze i szybko, ciekawie zobaczyć bohaterów serialu w takiej komiksowej formie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŁącznie mamy tutaj 10 komiksów, poniżej krótkie opinie każdego z nich, a na końcu podsumowanie całej książki.
6+/10
2. Duch Świątecznych prezentów : "Duch" Robala z gry "Robal atakuje 2" :P Całkiem niezły komiks, tylko motyw działania złoczyńcy mało logiczny :/
5+/10
3. W tym muzeum straszy : Historia o straszącym duchu w muzeum, niestety ale fabuła jest tak głupia i niedorzeczna że jedyna sensowna ocena to jedyneczka. Asystent który kradnie eksponaty i zastępuje je replikami z gipsu, to jeszcze by się obroniło ale to że sam nasz "duszek" nie wiedział że on Sam jest duchem i straszy przypadkowo strażników, i sam się oddaje w ręce Tajemniczej Spółki jest absurdalne...
1/10
4. Na tropie Wielkiej Stopy : Wycieczka w góry całej ekipy i plan Kudłatego na sfilmowanie Wielkiej Stopy :D Jednak poszukiwania nie idą mu najlepiej ;) Całkiem zabawny komiks, i zakończenie również z humorkiem :)
7/10
5. Tajemnicze zniknięcia psów : Po tytule myślałem że będzie to coś interesującego, niestety fabuła jest tak bzdurna że całość traci na wszystkim.. Motyw działania "ducha" Kojota jest idiotyczny i brakuje tutaj więcej informacji dlaczego to robił.. Ładne ilustracje nic nie zmieniają.
1/10
6. Jak spędziłem ferie zimowe (komiks numeru) : Pozytywnie śmieszny komiks :P + do tego ładne ilustracje. Historia opowiada o Kudłatym który na ferie przyjechał wraz ze Scoobym do rodziców :) niestety ale także w jego domu rodzinnym trafiła się tajemnica zaginięcia lewego buta :D
8/10
7. Potwory na Wolnośći : Komiks dedykowany Williamowi Hanna. Jest to najdłuższy komiks w tej książce (22str.). Historia opowiada o przestępcach którzy w nocy uciekają z więzienia w Big City, zaś w dzień każdy z przestępców jest już w swojej celi :P Stopniowo się rozkręca aż do dobrego finału, czyli do rozwikłania zagadki kto stoi za tą całą sytuacją, i dlaczego przestępcy wracają do "puszki" :) Minus za brzydką kreskę :/
6+/10
8. Upiorne Ciuchy : Nawiedzone ciuchy modelki : Ashley Stunn, które okazują się wyświetlanym hologramem. Brakuje tutaj "potwora" który zapadnie w pamięć :) są tylko lewitujące ciuchy które pojawiają się dwa razy w komiksie :P Motyw sprawcy na plus, zemsta za zwolnienie z pracy wydaje się w porządku rozwiązaniem :))
6-/10
9. Nawiedzona Jaskinia : Szkielet w mundurze straszący w Jaskini. Niestety ale komiks nie porywa, od początku wiadomo kto stoi za całym "przedstawieniem" z duchem... mroczna i ciemna jaskinia też tutaj zbytnio nie pomaga.
3/10
10. Tajemnica Wehikułu Tajemnic : Historia Wehikułu Tajemnic który po latach "pracy" w końcu odmawia posłuszeństwa :) nie ma tutaj żadnego ducha, ale komiks całkiem niezłą historią. Ekipa kupuje nowy samochód, ten natomiast w czasie jazdy nie chce współpracować z Fredem :P
5+/10
PODSUMOWANIE : Ten zbiór komiksów wypada już ciut lepiej od dwóch poprzednich (oceny w mojej bibliotece),znajdziemy tutaj ciekawe, śmieszne historie, jak i dwie które niestety się nie komponują z resztą.
5/10
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to1. Klątwa stadionu Wrangler : "Duch Knura" (nie mylić ze Szkolną),który straszy zespół Rekinów na meczach Baseball :) Całkiem zabawny i niezły komiks, poza jednym błędnym zdaniem (zapewne błąd w tłumaczeniu). Zakończenie też na plus.
2. Duch Świątecznych...