- biznes, finanse
- Helion
- 2010-01-01
- 2010-01-01
- przywództwo zarządzanie lider szef
Szef na miarę naszych czasów
* Zarządzanie konfliktem
* Prowadzenie negocjacji
* Wywieranie wpływu
* Mentoring
A jak Ty wyobrażasz sobie skutecznego SZEFA?
A/ Taki szef to ponury ekonom z nieodłącznym batogiem w dłoni.
B/ Taki szef to bezwzględny robot, zmuszający do pracy po godzinach.
C/ Taki szef to fachowiec, mentor, trener, negocjator, przywódca.
Jeśli wybrałeś odpowiedź A ? z żalem informujemy, że te czasy już nie wrócą. Jeśli wybrałeś odpowiedź B ? te czasy właśnie odchodzą w siną dal. Przyszłość biznesu stoi otworem przed ludźmi, którzy posiadają przede wszystkim doskonałe umiejętności interpersonalne. Skoro czytasz
ten tekst, z pewnością również aspirujesz do tego elitarnego grona. Jesteśmy tu po to, aby zebrać wszystkie Twoje najlepsze cechy, talenty oraz kwalifikacje i oszlifować je niczym cenny diament. Niech wizja szefa doskonałego stanie się ciałem!
Ta książka to praktyczny zeszyt ćwiczeń, dopełniony niezbędną dawką teorii i przykładów wziętych prosto z życia. Pozwoli Ci doskonalić Twoje umiejętności i wypracowywać nowe wzory zachowań.
Poznaj zatem:
* dobroczynne skutki wpływu i perswazji,
* sprawdzone sposoby wpływania na otoczenie,
* narzędzia radzenia sobie z sytuacjami konfliktowymi,
* zasady prowadzenia prezentacji publicznych,
* arkana motywacyjnych odpraw i narad.
Dodaj cytat z książki Profesjonalny szef - fachowiec, mentor, trener, negocjator i przywódca w jednej osobie
Dodaj cytat
Książka napisane w ciekawy i nie tendencyjny sposób, ponieważ napisana jest w formie warsztatu z trenerem. Jej głównym minusem jest fakt, że posiada wiele ćwiczeń na zadane pytania, jednakże nie posiada odpowiedzi, które mogły by stanowić świetny wzorzec do nauki dla potencjalnego młodego szefa.