Wędrówka Marty

Ewa Morycińska-Dzius

Kup Wędrówka Marty w ulubionej księgarnii

Oceny książki Wędrówka Marty

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wędrówka Marty

Miłość matki i siła kobiet to główny temat tej powieści. Dla mnie świetna.

Miłość matki i siła kobiet to główny temat tej powieści. Dla mnie świetna.

Miałam wielkie oczekiwania co do tej powieści (w sumie nie wiem skąd się wzięły). Prosta, nieco naiwna, opowieść o matce, która nie pogodziła się z wcieleniem 14- letniego syna do armii w czasie wojny. Jej historia to splot różnego rodzaju zdarzeń, osób, które jej pomagają. Wszystko polane słodkim lukrem. Liczyłam na … dramatyzm i melodramat. Tymczasem emocje jak na grzybobraniu.

Trudno przyznać z ręką na sercu, że książkę przeczytałam.Zaczęłam czytać jak należy, ale jest tak topornie napisana, dialogi są tak sztuczne, że mimo ciekawego tematu, odpuściłam po kilkudziesięciu stronach. Pobieżnie przejrzałam resztę, by się orientować w fabule. Tyle książek czeka w kolejce, że szkoda tracić czas na "Wedrówkę Marty".

472 użytkowników ma tytuł Wędrówka Marty na półkach głównych
82 użytkowników ma tytuł Wędrówka Marty na półkach dodatkowych