Nic nie trwa wiecznie

Okładka książki Nic nie trwa wiecznie autora Maureen Lee, 9788377991862
Okładka książki Nic nie trwa wiecznie
Maureen Lee Wydawnictwo: Świat Książki literatura piękna
Nothing lasts forever
2012-10-10
2012-10-10
2009-01-01
Ewa Morycińska-Dzius

Kup Nic nie trwa wiecznie w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Nic nie trwa wieczniei

O tym, co oczywiste

666 428 114

Oceny książki Nic nie trwa wiecznie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Nic nie trwa wiecznie

Blog o książkach | BookaLove

“Nie nie trwa wiecznie” to opowieść o czterech kobietach, w różnym wieku - Brodie, Dianie, Vanessie i Rachel, które zamieszkują w ogromnym domu jednej z nich.

Każda z bohaterek mierzy się z problemami, które musi rozwiązać. Do tej pory obce sobie kobiety zaczyna łączyć przyjaźń, a my towarzyszymy każdej z nich w drodze po lepsze jutro...aż do tragedii, która zmieni ich życie.

Książka jest lekka, łatwo i szybko się ją czyta, ale nie porywa :) Nie znalazłam tu ciekawej akcji ani wybitnej historii. Odniosłam wrażenie jakby powieść była jednym długim i niekończącym się dialogiem pomiędzy bohaterami.
Znam autorkę z “Wędrówki Marty” i “Matki Pearl” i uważam, że akurat ta książka nie jest najlepszą w jej pisarskim dorobku.

Potrzebowałam czegoś na oderwanie myśli od wcześniej przeczytanej “Sodomy” i taką też rolę powieść spełniła, natomiast dla mnie to książka na jeden raz i mało prawdopodobne, że w przyszłości ponownie po nią sięgnę.

Blog o książkach | BookaLove

Takie dobre czytadło, ale przyjemne. "Kasztany" okazały się miejscem, gdzie aż chce się wracać. Podobały mi się charaktery bohaterek i ich codzienność. Polecam każdemu, kto chce się odstresować.

Ciepła, idealna na obecne czasy. Czyta się miło i bardzo wciąga.

Ciepła, idealna na obecne czasy. Czyta się miło i bardzo wciąga.

567 użytkowników ma tytuł Nic nie trwa wiecznie na półkach głównych
98 użytkowników ma tytuł Nic nie trwa wiecznie na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Nic nie trwa wiecznie

Maureen Lee
Maureen Lee
Maureen Lee była brytyjską powieściopisarką stu pięćdziesięciu opowiadań i dramatycznych romansów historycznych. W 2000 r. Jej powieść Dancing in the Dark zdobyła nagrodę za romantyczną powieść roku przyznaną przez Stowarzyszenie Powieściopisarzy Romantycznych.

Cytaty z książki Nic nie trwa wiecznie

Dodaj cytat z książki Nic nie trwa wiecznie