Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna. Tom 4. Bezpieczeństwo żywności i pasz
- Kategoria:
- nauki przyrodnicze (fizyka, chemia, biologia, itd.)
- Cykl:
- Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna (tom 4)
- Tytuł oryginału:
- Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna. Tom 4. Bezpieczeństwo żywności i pasz
- Wydawnictwo:
- Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Krośnie
- Data wydania:
- 2016-05-15
- Data 1. wyd. pol.:
- 2016-05-15
- Liczba stron:
- 240
- Czas czytania
- 4 godz. 0 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788364457258
- Tagi:
- zdrowa żywność nutreogenomika ziołolecznictwo fitochemia biotechnologia
Na monografię, pod redakcją naukową prof. dr hab. Grzegorza Bazylaka i dra Henryka Różańskiego, składa się 17 pełnotekstowych, oryginalnych artykułów naukowych, opracowanych przez cenionych w kraju i za granicą naukowców, specjalistów i praktyków. W monografii, opatrzonej przedmową prof. Grzegorza Bazylaka, omówiono najbardziej aktualne zagadnienia związane bezpieczeństwem zdrowotnym żywności i pasz, m.in. wykorzystaniem nutrigenetyki i nutreogenomiki w profilaktyce zdrowotnej, zagrożeniem żywności przez bakterie antybiotykoooporne, sposobami modyfikacji biodostępności witaminy C, wykorzystaniem niedocenianych warzyw w diecie człowieka, szkodliwości glutenu w żywieniu, oceną jakości ziarna owsa jako żywności funkcjonalnej, synergii działania ziół i produktów pszczelich w profilaktyce i leczeniu chorób infekcyjnych, badania skuteczności produktów dezynfekcyjnych stosowanych w sektorze spożywczym, oceną efektów repelencyjnych wywarów roślinnych do odstraszania kleszczy, charakterystyki i wykorzystania ziół w żywieniu zwierząt, jakości mikrobiologicznej mleka koziego, wykorzystania innowacji do kreowania nowych produktów mleczarskich, aplikacji dokowania molekularnego do badania nowych związków bioaktywnych, właściwości antyoksydacyjnych kwiatów dziewanny, wiązówki i bzu czarnego, wzbogacania nalewek wiśniowych w przeciwutleniacze, wpływu niekonwencjonalnych metod ekstrakcji na wynik oznaczania kwasu szczawiowego metodą enzymatyczną w wodnych naparach roślin leczniczych, zawartości jonów manganu, żelaza, miedzi i cynku w wodnych naparach wieloziołowych produktów funkcjonalnych wspomagających redukcję masy ciała i odchudzanie. Monografia stanowi podsumowanie dorobku naukowego III międzynarodowej konferencji naukowej, która odbyła się w kampusie Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej im. Stanisława Pigonia w Krośnie w dniach 12-13 maja 2016 roku.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 9
- 1
Cytaty
Bądź pierwszy
Dodaj cytat z książki Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna. Tom 4. Bezpieczeństwo żywności i pasz
Dodaj cytat
OPINIE i DYSKUSJE