Kuchnie świata w wersji keto

Okładka książki Kuchnie świata w wersji keto
Ewelina Podrez-Siama Wydawnictwo: Zwierciadło kulinaria, przepisy kulinarne
200 str. 3 godz. 20 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Zwierciadło
Data wydania:
2021-05-05
Data 1. wyd. pol.:
2021-05-05
Liczba stron:
200
Czas czytania
3 godz. 20 min.
Język:
polski
ISBN:
9788381321785
Tagi:
dieta ketogeniczna ketoza
Dodaj do pakietu
Dodaj do pakietu
Średnia ocen

                9,2 9,2 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Reklama
Reklama

Książki autora

Podobne książki

Reklama

Oceny

Średnia ocen
9,2 / 10
5 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
906
900

Na półkach:

Kolejna kucharska książka w dużej, twardej i pięknej oprawie. Lubicie gotowanie, lubicie poznać nowe sposoby i diety? Jeśli tak, zapraszam.

Dieta ketogeniczna stała się ostatnio bardzo popularna. W tej książce znajdziemy dania z samych Grecji, Indii, Włoch, czy Francji. Jak mówi sam tytuł to kuchnie z całego świata więc mamy bardzo szeroki wybór i każdy znajdzie tu dla siebie coś pysznego.

Ciekawi cię jak gotować wersje keto? Jak robić pyszne sałatki, zupy, dania głowne? To oraz wiele przepisów, nawet na tak egzotyczne dania jak fajitas, czy keftedes znajdzie wła­śnie tutaj.

Bardzo podoba mi się ta książka, bogata w wiedzę i przepisy, różnorodna, ciekawa, piękna graficznie i pysznie kusząca.

Kolejna kucharska książka w dużej, twardej i pięknej oprawie. Lubicie gotowanie, lubicie poznać nowe sposoby i diety? Jeśli tak, zapraszam.

Dieta ketogeniczna stała się ostatnio bardzo popularna. W tej książce znajdziemy dania z samych Grecji, Indii, Włoch, czy Francji. Jak mówi sam tytuł to kuchnie z całego świata więc mamy bardzo szeroki wybór i każdy znajdzie tu dla...

więcej Pokaż mimo to

avatar
562
532

Na półkach: , , , ,

Trzymam w rękach książkę kulinarną i, co zaskakuje mnie szybciej niż zapach zaparzonej właśnie kawy, który odurza zmysły, bo... Nie tym razem. Zaskakuje mnie i całkowicie otępia – w pozytywnym tego słowa znaczeniu – pięknie wydana książka „Kuchnie świata w wersji Keto”. Kawa stygnie, aromat powala, ale nie teraz, nie mnie. Jednocześnie już za plecami słyszę nadpływającą falę oburzenia, że przecież niemalże co druga książka o kulinariach należy do pięknych, jeśli nie w ogóle do najpiękniejszych, jakie się obecnie ukazują. Ta jest jednak na swój sposób wyjątkowa.
Wydawnictwo miesięcznika Zwierciadło po raz kolejny stanęło na wysokości zadania i sięgnęło wysoko postawionej sobie poprzeczki. Ciężar, kolorystyka, zmysłowość, a jeszcze jej nie otworzyłam, jeszcze nie poznałam, nie powąchałam, nie skosztowałam ani kęsa...
Jestem nią urzeczona. A teraz otwieram i ...
I zaczyna się coś niewiarygodnego. Uwodzona zapachami i smakami rozpoczynam podróż zarówno ciałem, jak i duchem. Rozpoczynam podróż tak smaczną i pyszną, jakiej próżno szukać w biurach podróży. Autorka bloga Ms.Fox udowadnia, że można udawać się w kulinarne wojaże nawet we własnej kuchni. To miejsce bowiem staje się centrum, sercem domu i wszystkich tych, którzy w niej przebywają lub przyjdą zaproszeni zapachami. Nie na próżno mówi się, że kuchnia to CENTRUM DOMU, w którym oczy się ŻYCIE RODZINNE. Lecz wracając na szlak naszej podróży. Wsiadamy do pociągu z napisem KETO. Co to jest za linia? - musiałam zapytać konduktora przed wejściem do podstawionego właśnie składu. I okazuje się, że to Restauracyjny RAJ. I choć nie podają tu chleba, makaronów, czy choćby cukru, a każdą z potraw okraszają wspaniałymi i bogatymi w smaku tłuszczami, to okazuje się, że to „niebo w gębie”. Keto to w zasadniczej mierze nieprzetworzone składniki, przyprawy oraz prostota. Prostota bowiem, czego dowiedziałam się z książki, budzi w tobie kreatywność i pasję gotowania. Wiesz jaką mieć bazę lub smak wyjściowy. Ms.Fox podpowiada ci jedynie to, co zasadnicze pozwalając ci kroczyć jej smakami lub zapuścić się we własne obszary. Kuchnia ma bowiem bawić i inspirować, ale i ... ciekawić, jak każda zresztą podróż. Możesz zmieniać smaki, aromaty, bawić się przyprawami, szukać nowych wrażeń dla podniebienia, ale możesz też kroczyć utartymi szlakami własnych preferencji smakowych.
Podróż po książce to trasa, którą wytyczają między innymi Francja, Włochy, Grecja, czy nasza rodowita kuchnia polska. I już na pierwszej stronie doznaję „orgazmu jajecznego”. Oto omlet francuski. Niby prosty, wręcz śmiesznie banalny i niby nic specjalnego. Jednak przepis opatrzony wstępem – przy każdej recepturze jest zamieszczona krótka notka o jego pochodzeniu – i dokładnym sposobem smażenia sprawia, że dostaję ślinotoku. Nie inaczej jest dalej. Jajka, mięsa, sosy, desery. Odurzona tym wszystkim mogłabym nie dość, że jeść, to PISAĆ. PISAĆ o mojej własnej potrawie w duchu Keto. Dosłownie. Ta publikacja stanowi bowiem skarb wydawniczy. Jest jak pianka Marshmallowa, która dekoruje korzenną gorącą czekoladę do picia. I choć nie ma cukru, a gorzka czekolada zawiera minimum 80% kakao, to stanowi ona ukoronowanie „Kuchni świata” Eweliny Podez-Siama. To mój toast gratulacji dla autorki.
Ta książka bawi się zmysłami, żongluje smakami. To przygoda, która ma za każdym razem inny finał. Od jutra zaczynam swoją. I choć nie lubię wieprzowiny, czy bigosu, to przecież nic nie stoi na przeszkodzie, by w tych potrawach nie użyć zamienników podpowiadanych przez własną fantazję.
Francja odurza, Włochy kuszą, w kulinarnej Grecji czas się zatrzymuje. Czuję spokój, jest mi dobrze, a dom pachnie jedzeniem. Coś niesamowitego.
dziękuję Sztukater
.

Trzymam w rękach książkę kulinarną i, co zaskakuje mnie szybciej niż zapach zaparzonej właśnie kawy, który odurza zmysły, bo... Nie tym razem. Zaskakuje mnie i całkowicie otępia – w pozytywnym tego słowa znaczeniu – pięknie wydana książka „Kuchnie świata w wersji Keto”. Kawa stygnie, aromat powala, ale nie teraz, nie mnie. Jednocześnie już za plecami słyszę nadpływającą...

więcej Pokaż mimo to

avatar
921
920

Na półkach: ,

,, Niezależnie od tego, czy interesujesz się kuchnią niskowęglowodanową i wysokotłuszczową z konieczności czy chęci zmian w codziennym odżywianiu, chcę pokazać ci, że rezygnacja z chleba, makaronów i cukru nie musi oznaczać braku fantazji i próbowania nowych rzeczy".

Powiem wam, że nie z dobrych chęci ale z powodu choroby ja muszę stosować tą dietę. I jeśli ktokolwiek myśli, że jest ona prosta, a nie posiada tej książki, to jesteście w błędzie. Nie mając wcześniejszej wiedzy na temat tej diety człowiek od razu się załamuje. No bo jak nie jeść chleba, mąki, makaronów i ziemniaków, kiedy dotychczas było to wasze jedyne pożywienie? Dlatego nic dziwnego, że po pierwszym dniu przestrzegania tej diety moje ciało dostawało drgawek. Oznaczało to szybki spadek cukru we krwi. W domu ratowałam się wtedy jajkiem ugotowanym na twardo ze sporą dawką majonezu. Przechodziło, ale trwało to bardzo długo. To był taki stan, jak w momencie, kiedy wypijecie za dużo kawy i nie tylko ręce ale i całe ciało wam się trzęsie. Nie potraficie nad nim zapanować, a działać trzeba szybko. Raz pamiętam jak spotkało mnie to w sklepie do którego dopiero co weszłam. Była spora kolejka, a mój organizm trząsł się coraz bardziej. W sklepie nie było niczego, co mogłabym zjeść. W konsekwencji, kiedy już wsiadałam do samochodu, to prawie straciłam przytomność. Piszę wam o tym, byście wiedzieli, że stosując jakąkolwiek dietę wpierw o niej przeczytajcie, by nie wyciągnęła konsekwencji w waszym przyszłym życiu.
Wracając do książki, powiem wam, że ratuje ona moje życie. Autorka krok po kroku pokazuje nam co możemy sobie przyrządzić samemu z dostępnych w diecie produktów. Mi najbardziej przypadł do gustu francuski omlet i pierś z kurczaka w omlecie, które potrafią zasycić nasz organizm. Kolejną pysznością okazała się Sałatka Cezar i Polędwiczki Wieprzowe z suszonymi pomidorami i szpinakiem. Nie pogardziłam nawet pizzą na spodzie kalafiorowym. Znajdziecie tu przepisy z kuchni: francuskiej, włoskiej, grackiej, polskiej, indyjskiej, amerykańskiej i inne. Nawet w diecie keto można żyć smacznie o czym przekonała mnie ta książka:-)

,, Niezależnie od tego, czy interesujesz się kuchnią niskowęglowodanową i wysokotłuszczową z konieczności czy chęci zmian w codziennym odżywianiu, chcę pokazać ci, że rezygnacja z chleba, makaronów i cukru nie musi oznaczać braku fantazji i próbowania nowych rzeczy".

Powiem wam, że nie z dobrych chęci ale z powodu choroby ja muszę stosować tą dietę. I jeśli ktokolwiek...

więcej Pokaż mimo to

Reklama

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Kuchnie świata w wersji keto


Reklama
zgłoś błąd