Láska nebeská

Mariusz Szczygieł Wydawnictwo: Agora reportaż
reportaż
2020-09-02
2012-02-24

Kup Láska nebeská w ulubionej księgarnii

Oceny książki Láska nebeská

OPINIE i DYSKUSJE o książce Láska nebeská

Mariusz Szczygieł ma niesamowitą zdolność pisania o Czechach, ich kulturze, sztuce w taki sposób że mam ochotę spakować plecak i pojechać do Pragi. Wędrować ścieżkami Pana Mariusza i chłonąć klimat Czech. Jak dla mnie to najlepszy czeski ambasador w Polsce.
Zbiór tych króciótkich felietonów które klamrą spinają zdjęcia Josefa Sudka.
Przy okazji jeszcze dostajemy w gratisie recenzje najlepszych pozycji czeskich albo i czechosłowackich autorów co sprawia że kupka książek do przeczytania rośnie w tempie zatrważającym;)

Zbiór tych króciótkich felietonów które klamrą spinają zdjęcia Josefa Sudka.
Przy okazji jeszcze dostajemy w gratisie...

Słabe felietony, bardzo powierzchowne. Autor mocno egzotyzuje bohaterów, nie daje żadnego kontekstu społecznego. Niby jest tu o czeskich książkach i filmach, ale z tak niskiej perspektywy, że nie wiem, czy kogoś to zachęci. Czuć jakąś wyższość autora, który sprawia wrażenie, że wszystko u Czechów jest tylko zabawne (bo jego bawi),ale dowody są tylko anegdotyczne i wszystko pozbawione pointy.

Jak zawsze cudnie.

Jak zawsze cudnie.

3920 użytkowników ma tytuł Láska nebeská na półkach głównych
688 użytkowników ma tytuł Láska nebeská na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Láska nebeská

Okładka książki Janina Turek. Zapiski codzienne Jolanta Brach-Czaina, Ewa Janeczek, Monika Kozioł, Joanna Kubicka, Dominika Mucha, Anna Pekaniec, Maria Anna Potocka, Mariusz Szczygieł, Janina Turek
Okładka książki Nadzieja Joanna Bator, Waldemar Bawołek, Grzegorz Bogdał, Katarzyna Boni, Wojciech Chmielarz, Sylwia Chutnik, Jacek Dehnel, Julia Fiedorczuk, Natalia Fiedorczuk, Joanna Gierak-Onoszko, Mikołaj Grynberg, Magdalena Grzebałkowska, Ignacy Karpowicz, Urszula Kozioł, Hanna Krall, Małgorzata Lebda, Ewa Lipska, Jarosław Mikołajewski, Andrzej Muszyński, Wiesław Myśliwski, Jacek Napiórkowski, Łukasz Orbitowski, Magdalena Parys, Grażyna Plebanek, Małgorzata Rejmer, Paweł Piotr Reszka, Agata Romaniuk, Paweł Sajewicz, Dominika Słowik, Jerzy Sosnowski, Filip Springer, Andrzej Stasiuk, Juliusz Strachota, Ziemowit Szczerek, Mariusz Szczygieł, Olga Tokarczuk, Przemysław Truściński, Grzegorz Uzdański, Krzysztof Varga, Adam Wajrak, Ilona Wiśniewska, Aleksandra Zielińska
Okładka książki Osobisty przewodnik po Pradze Filip Springer, Mariusz Szczygieł
Osobisty przewodnik po Pradze Filip Springer, Mariusz Szczygieł