Lemon Table

Bądź pierwszy - oceń książkę

Kup Lemon Table w ulubionej księgarnii

Oceny książki Lemon Table

OPINIE i DYSKUSJE o książce Lemon Table

Panie Barnes, chyba Pan przesadził ze stylem tych opowiadań. Może jakiś językoznawca zachwyci się tymi zdaniami, ale ja ich nie kupuję.
Po co zastanawiać się nad sensem życia, jeżeli człowiek się zestarzał; to już musztarda po obiedzie. Na to jacy będziemy na starość wpływa wiele czynników zewnętrznych, ale najważniejszy jest w nas i musimy go polubić.
Pozostawiam bez oceny, bo nie wszystkie opowiadania czytałam.

Pozostawiam bez...

Na półkach: , , , ,

Widziałabym to w formie serialu. Coś może z pogranicza "Czarnego Lustra" lub "Dzikich historii". Oczyma duszy niektóre opowiadania nawet widziałam.
Niektóre krótkie formy były zdecydowanie lepsze od innych. Same w sobie nie zapadły mi w pamięć, nie będę oszukiwać, że jest inaczej. Ale zapadło coś innego. Emocje, rozmyślania, odczucia. To ze mną zostało. Nie treść sama w sobie, tylko to, co z człowiekiem te opowiadania zrobiły. Dawkowałam je sobie. Ale.. jeżeli ktoś nigdy nie czytał o czym są te opowiadania, to może się odbić od ściany, bo dopiero ostatnie wyjaśnia nam wszystko. To jak ostatni puzzel na swoim miejscu, aby zobaczyć całość układanki.

Barnes w opowiadaniach przedstawia przekrój swojej twórczości oraz podejmuje i rozważa w tematach ,które dotyczą każdego człowieka jak życie, miłość, śmierć.
Głównymi bohaterami są starsze osoby i to o nich są te opowiadania.
Opowiadania w Cytrynowym Stoliku są różne, niektóre są dobre inne trochę mniej,mimo wszystko Barnes szczegółowy obserwator rzeczywistości, w którym zauważa problemy dotyczące każdego człowieka w dojrzałym wieku.

Głównymi bohaterami są starsze osoby i to o nich są te opowiadania.

1059 użytkowników ma tytuł Lemon Table na półkach głównych
196 użytkowników ma tytuł Lemon Table na półkach dodatkowych