Thorgal: Piętno wygnańców

- Thorgal (tom 20)
- komiksy
- Wojciech Birek
- Thorgal komiks rosiński
Zbliża się zima, a wikingowie jak na razie nie powrócili do swoich domów z wyprawy łupieckiej. Oprócz jednego - Eryka, którego Louve wraz z Jolanem odnajdują w lesie okaleczonego przez wilki. Twierdzi on, iż w przeciwieństwie do współtowarzyszy, przetrwał morski atak czarnowłosej kobiety i Shaigana Bezlitosnego, a następnie dotarł do wioski.
Dodaj książkę do biblioteczki
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Dyskusje
Wypożycz z biblioteki
Mogą Cię również zainteresować
Opinie [14]
Dla mnie jeden z najsłabszych albumów, które wyszły jeszcze spod pióra Van Hamme'a.
Pokaż mimo toTen tom to trochę Thorgal bez Thorgala, ale bardzo dobrze się czyta i wyjaśnia się co zrobiła Kriss po utracie pamięci przez Thorgala.
Pokaż mimo toRodzina zostaje rozdzielona ale na pewno zrobią wszystko aby się znowu spotkać.
Dalsze przygody rozbudowują się na całą rodzinę.
Pokaż mimo toŻycie naszego bohatera pragnącego uciec przed przeznaczeniem staje się czymś czego sam świadomie nigdy by nie zrobił. Może nie jest to aż tak niemoralne jak to co spotkało uciekającego przed przeznaczeniem Edypa ale sprawiło wiele cierpienia.
Pokaż mimo toNadal znajdujemy się w strefie tomów, których w dzieciństwie nie czytałam i nadal jestem zachwycona. Tom "Thorgala" właściwie bez postaci Thorgala. Chyba dobrze, bo go teraz bardzo nie lubimy. Polecam.
Pokaż mimo toPierwszy prawdziwy komiks mojej młodości (nie licząc Funky Kovala z Fantastyki). Super pomieszanie rożnych wątków i historii (łącznie z Dänikenem i wikingami). Świetna krecha i proporcje, fachowa robota.
Pokaż mimo toSzkoda, że nie można się tam wrócić :-(
Jeden z ciekawszych tomów Thorgala. Może dlatego, że sam Thorgal, postać mdła i jednoznaczna a więc i pusta, nie pojawia się w ogóle. Chyba, że liczyć jeden kadr wspomnień. Oto Thorgal jako pirat wojuje razem z Kriss na morzach. Morduje też wikingów, za co Aaricia i jej dzieci zostają uznane wygnańcami i wypędzone...
więcejNiezły scenariusz, choć bez rewelacji, i znakomita...
... i od razu sięgnęłam po tom 20 sagi o Thorgalu. "Piętno wygnańców" jest równie dobre co tomy wcześniejsze. Opuszczona przez Thorgala Aaricia wraz z dziećmi, stara się zrozumieć pobudki, które nim kierowały. W osadzie wikingów rodzina Thorgala wiedzie spokojne życie, jednakże nie na długo. Gdy do wioski docierają wieści o Shaiganie Bezlitosnym początkowo nikt nie daje im...
więcejJedna z fajniejszych części "Thorgala". Strasznie było mi żal Aarcii i reszty rodziny tytułowego bohatera. Jednak, mimo smutnego klimatu, "Piętno wygnańców" posiada wspaniałą historię i ukazuję współprace rodziny oraz przyjaciół w trudnych chwilach. GORĄCO POLECAM
Pokaż mimo toRewelacyjny album. Najlepszy od czasu "Wilczycy", miejscami mocno zbliżony klimat opowieście. Trosze kują w oczy zmienione rysunki Rosińskiego ale emocje podczas czytanie bezcenne.