Star Wars Komiks 4/2013
Wydawnictwo: Egmont Polska Cykl: Star Wars Komiks (2008-2014) (tom 52) Seria: Legendy Star Wars komiksy
52 str. 52 min.
- komiksy
- Star Wars Komiks (2008-2014) (tom 52)
- Legendy Star Wars
- Star Wars Republic 72 - 73: Trackdown, Part 1 and 2
- Egmont Polska
- 2013-08-20
- 2013-08-20
- 52 min.
- Zbigniew Grzędowicz
Historia "Tropiony".
Wojny kolnów trwają, a końca nadal niw widać. Quinlan Vos stara się odkryć, kto zlecił zabójstwo kanclerza Valoruma - nadal jednak nie wiadomo, czy jest po stronie mocy, czy może przeszedł na ciemną stronę.
Oto przykład dlaczego seria Star Wars Repablic jest tak cenioną w świecie gwiezdnych wojen. podczas, gdy inni skupili się na głupich i przewidywalnych do bólu fabułach, garściami czerpiących z sciencefictionowej sztampy, twórcy Republiki poświęcili uwagę wojnie, zacieraniu granic między dobrem i złem i poddawania w wątpliwości wszystkiego, na czym opiera się Star Wars i Jedi. Wyszła z tego znakomita seria, czasem lepsza, czasem gorsza, ale zazwyczaj utrzymana na wysokim poziomie. Zdecydowanie warta poznania nie tylko przez fanów, tak jak niektóre z zeszytów inspirowanej nią Star Wars Empire, miniseria Chewbacka, czy Star Wars Tales.
Polecam, choć jeśli nie znacie wcześniejszych zeszytów SWR możecie nie wiele z tego zrozumieć. I szkoda tylko, że zanosi się na to, iż SWK nie wyda w całości tej serii, choć nie wiele jej numerów pozostało, odkąd zniknęły wydania specjalne i extra.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTymczasem jego dawny mistrz Tholme, wraz z byłą padawanką Vosa, Aaylą Securą, stara się rozwikłać kwestię Morgukai...
Oto przykład dlaczego seria Star Wars Repablic...