Ciasta i desery. Gotowanie krok po kroku
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Seria:
- Gotowanie krok po kroku
- Wydawnictwo:
- Wydawnictwo RM
- Data wydania:
- 2015-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2015-01-01
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788377734407
- Tłumacz:
- Justyna Piątek
Sztuka kulinarna ma w sobie coś z magii. Na jej niezwykłość wpływa
różnorodność zapachów, aromatów, bogactwo kolorów i smaków. Są one
owocem cierpliwych poszukiwań i pasji milionów kucharzy, zarówno
profesjonalistów, jak i amatorów, którzy eksperymentują we własnej
kuchni.Dzięki efektownym fotografiom i prostym instrukcjom
przedstawiającym kolejne etapy przygotowywania wypieków i deserów
nauczysz się robić kremy, słodkie sosy i musy, tarty, których kolory
przyprawiają o zawrót głowy, owocowe i czekoladowe muffiny, bezy,
rolady, serniki, a także klasyczne ciasta o niepowtarzalnych smakach.Chlebek
bananowo-orzechowy, ciasto marchewkowe, pannacotta, tiramisu – w
przyrządzaniu tych smakołyków pomogą Ci również rady autorki i mistrzów
kuchni.