Zrecenzuj książkę „Modern Love” Daniela Jonesa

LubimyCzytać
13.05.2021

Książkowe wydanie kultowej rubryki „New York Timesa”, na podstawie której powstał znakomity serial „Modern Love”. Zostań jednym z pierwszych recenzentów fascynującej ksiażki Daniela Jonesa.

Zrecenzuj książkę „Modern Love” Daniela Jonesa

Modern Love książkaKolekcja najlepszych tekstów z kultowej rubryki „The New York Times”.

Młoda kobieta przeżywa pięć etapów żałoby po odrzuceniu. Obiecująca czwarta randka pewnego mężczyzny kończy się na pogotowiu. Prawniczka z chorobą afektywną dwubiegunową doświadcza wzlotów i upadków randkowania. Wdowiec ma opory przed przedstawieniem dzieciom nowej partnerki. Siedemdziesięcioletnia rozwódka wspomina piękno i zgliszcza dawnych związków.

Reklama

„Modern Love” to zbiór najbardziej poruszających opowieści o miłości, którymi podzielili się czytelnicy „The New York Timesa”. Miesza się w nich nowojorskość z uniwersalnością, happy endy z „real endami”. Wszystkie łączy głęboka szczerość. To idealna lektura dla każdego, kto kochał i był kochany, stracił, cierpiał, śledził swe dawne miłości w mediach społecznościowych albo tęsknił za prawdziwym uczuciem.
Innymi słowy, dla wszystkich tych, których ciekawią zagadki ludzkiego serca.

Na podstawie „Modern Love” powstał zbierający świetne recenzje serial, w którym wystąpili m.in. Anne Hathaway, Tina Fey, Andy Garcia, Catherine Keener i Andrew Scott. Można go oglądać na platformie Amazon Prime. W przygotowaniu kolejny sezon serialu.

Daniel Jones

Daniel Jones jest redaktorem jednej z najpopularniejszych rubryk „The New York Timesa”.
„Modern Love”, którą prowadzi od 2004 roku. Jest autorem kilku książek, m.in. „Love Illuminated: Exploring Life Most Mystifying Subject with the Help of 50,000 Strangers”, „Drań na kanapie czyli co 27 mężczyzn myśli o miłości, rozstaniach, ojcostwie i wolności”, a także powieści „After Lucy”, która była finalistką Barnes & Noble Discover Award. Jones prowadzi również bardzo lubiany podcast „Modern Love”.
Mieszka w Nowym Jorku i w Northampton.

„Upadek z kanapy na szklankę martini skutkujący rozcięciem tętnicy i zagrażającym życiu krwotokiem zawsze byłby nie w porę, ale kiedy wydarza się w samym środku obiecującej randki, można mówić o wyjątkowym pechu. Nic brutalniej nie wytrąca człowieka z kiełkującego zauroczenia niż bryzgająca krew”.

– z książki „Modern Love”

Jak zostać recenzentem książki?

Reklama

Dla użytkowników serwisu lubimyczytać.pl mamy do rozdania 15 egzemplarzy książki „Modern Love”.

Wystarczy przesłać na adres: recenzje@proszynskimedia.pl link do swojego profilu w serwisie lubimyczytać.pl i krótkie uzasadnienie, dlaczego to właśnie wy powinniście zostać pierwszymi recenzentami (w tytule maila wpisując: Recenzja „Modern Love”).

Macie czas do 20 maja, do końca dnia. 

Z nadesłanych zgłoszeń wydawnictwo wybierze piętnaście osób. Egzemplarze książki zostaną wysłane po przesłaniu zwrotnym mailem danych adresowych. Liczymy na to, że po jej lekturze umieścicie swoje opinie w serwisie lubimyczytać.pl.

Powodzenia! Czekamy na zgłoszenia.

Książka „Modern Love” jest już dostępna w sprzedaży.

„Miłość starych ludzi jest inna. W wieku siedemdziesięciu i osiemdziesięciu lat mieliśmy za sobą wystarczająco wiele wzlotów i upadków, aby wiedzieć dokładnie, kim jesteśmy, i nauczyliśmy się chadzać na kompromisy. Wiedzieliśmy co nieco o śmierci, bo straciliśmy wielu bliskich. Linia mety była coraz bliżej. Dlaczego nie pozwolić sercu zakwitnąć po raz ostatni?”

– z książki „Modern Love”

Artykuł sponsorowany

Reklama

komentarze [22]

Sortuj:
Aby napisać wiadomość zaloguj się
FioletowaRóża 19.05.2021 19:04
Czytelniczka

Dziś dotarł do mnie egzemplarz, zatem zacznę czytać:)

Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post
Basia 19.05.2021 19:52
Czytelniczka

Ja również otrzymałam , więc niedługo zacznę czytać :)

Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post
Aby napisać wiadomość zaloguj się
Agnieszka 13.05.2021 19:52
Czytelniczka

Ja się nie zgłaszałam, bo mam tyle książek w kolejce do przeczytania, że nie porywam się już na te do zrecenzowania, bo najzwyczajniej nie wyrobię. No chyba, że coś mnie szalenie zainteresuje, to wówczas tak. Gratuluję Wam dziewczyny

Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post
Basia 13.05.2021 20:01
Czytelniczka

Rozumiem Twój problem :)) Mam podobnie , ale nie potrafię się oprzeć...

Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post
Agnieszka 13.05.2021 20:04
Czytelniczka

Znam ten "ból", ale staram się jednak zgłaszać tylko po te książki, które jakoś wybitnie mi "leżą", pozostałe odpuszczam, bo życia nie starczy aby to wszystko przeczytać, ale zresztą same wiecie jak jest ;-) A mam na półce sporo cudownych pozycji, które czekają na przeczytanie i trzeba się postarać aby ta kupka malała, a u mnie wciąż rośnie, bo nawet z Biedronki i Lidla...

Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post więcej
FioletowaRóża 13.05.2021 20:26
Czytelniczka

Ja też zgłaszam się tylko po te książki, które mnie zainteresują. Teraz jest jakaś książka do zrecenzowania o kosmosie, to nie dla mnie. Jest też za to "Porzucona narzeczona" pani Krauze i będę najszczęśliwsza na świecie, jeśli ją wygram. A kupno książek? Bez oporu kupuję pozycje dwóch swoich ukochanych pisarek, a z innymi wolę się zastanowić, bo pieniędzy tyle człowiek...

Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post więcej
Agnieszka 14.05.2021 08:12
Czytelniczka

Ja przeczytane książki wymieniam na OLX lub oddaję do biblioteki. Zatrzymuję tylko te, które mają dla mnie jakąś wartość emocjonalną lub te, do których wracam po jakimś czasie. Bo gdzie to wszystko trzymać? Myślę, że większość z nas ma podobny problem

Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post
Basia 14.05.2021 09:14
Czytelniczka

Widzę , że mamy podobne dylematy ;). Ja ustaliłam sama sobie limit , ile mogę wydać na książki miesięcznie. PÓKI CO sprawdza się ta metoda. Wypożyczam oczywiście z biblioteki , ale nie zawsze są takie , które mnie interesują. Do recenzji też zgłaszam się do wybranych . Kosmos zdecydowanie odpuściłam :)

Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post
FioletowaRóża 14.05.2021 11:18
Czytelniczka

Zgadzam się w pełni. Mam dwie duże półki nad łóżkiem i na nie trafiają książki, które są dla mnie istotne. Mogą to być np. książki o wokaliście grupy Queen, bo jego głos uwielbiam:) Inne to pozycje pań Misiołek i Majcher, bo one mnie nie zawodzą. Z zagranicznych kupuję powieści Sparksa. Reszta to głównie książki upominkowe. Gdybym była bogata, miałabym pokój-bibliotekę;))

Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post
Agnieszka 14.05.2021 11:28
Czytelniczka

Polecam Wam wymiany na OLX. Ja mam już stałe grono odbiorców, z którymi się wymieniamy korespondencyjnie (wysyłka książek), ale też dwie osoby z mojego miasta, z którymi wymieniam się osobiście. Sporo książek oddałam do biblioteki w mojej szkole i do biblioteki publicznej.

Książki ulubionych autorów czy o ulubionych tematach kupuję bez mrugnięcia okiem. Wydam na nie nawet...

Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post więcej
FioletowaRóża 14.05.2021 14:03
Czytelniczka

Ja też oddaję część książek do jednej z poznańskich bibliotek. Pracownicy bardzo mi pomagali, zatem teraz ja mam okazję podziękować:)

Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post
jousna 14.05.2021 20:36
Czytelniczka

Ja też oddaję książki do biblioteki. Przy dużym remoncie mieszkania i remanencie w domowej biblioteczce, książki dla dzieci po moich córkach oddałam do pogotowia opiekuńczego. A lekką literaturę kobiecą, za pośrednictwem znajomej pielęgniarki - na oddział patologii ciąży, gdzie przyszłe mamy muszą czasami spędzić długie tygodnie

Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post
FioletowaRóża 14.05.2021 21:16
Czytelniczka

Bardzo się cieszę, że są tacy ludzie:)))

Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post
Aby napisać wiadomość zaloguj się
Slow_life by_Elfie 13.05.2021 15:05
Czytelniczka

Zarówno książka, jak i serial brzmią ekstra! <3 NY

Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post
Basia 13.05.2021 11:18
Czytelniczka

Chętnie przeczytam. Otrzymałam pozytywną odpowiedź :) To już druga książka do recenzji w tym tygodniu. Chwilo trwaj ! :)

Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post
FioletowaRóża 13.05.2021 12:23
Czytelniczka

Ja nie znam tego serialu i dlatego się zgłosiłam. Też otrzymałam odpowiedź pozytywną, z czego szalenie się cieszę:))

Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post
Basia 13.05.2021 12:54
Czytelniczka

Ja też nie znam serialu...To cieszmy się razem :)

Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post
jousna 13.05.2021 14:44
Czytelniczka

Też dostałam pozytywną odpowiedź, bardzo się cieszę :)
To taki promyk słońca w pochmurny dzień :)

Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post
Anna-Maria 13.05.2021 14:44
Czytelniczka

O serialu słyszałam od przyjaciółki, która bardzo go zachwalała. dlatego zgłosiłam się do recenzowania i też zostałam wybrana. Bardzo się cieszę. Wszystkim życzę przyjemnej lektury.

Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post
Slow_life by_Elfie 13.05.2021 15:04
Czytelniczka

Gratuluję! :) Tak trzymać!

Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post
Everyle 13.05.2021 18:30
Czytelniczka

Mi też się udało, jestem mega ciekawa tej książki.

Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post
Aby napisać wiadomość zaloguj się
LubimyCzytać 13.05.2021 10:26
Administrator

Zapraszamy do dyskusji.

Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post
zgłoś błąd