Opinie użytkownika
Książka o tyle ciekawa, że porusza nam mało znany fakt jakim była zaraza ziemniaczana. Osobiście wiedziałam o zarazie od Irlandczyka, który pół życia spędził w Londynie jednak nie wyzbył się niechęci do Anglików wynikającej właśnie z tego jak jego naród został potraktowany w tamtych czasach. Książkę odsłuchałam z przyjemnością. Odczułam jednak niedosyt, pewne motywy...
więcej Pokaż mimo toTo książka dzięki, której zostałam wprowadzona w temat. Cieszę się że wciąż można ją kupić i zamierzam zastosować ją na swoim synku.
Pokaż mimo to101 stron. 17 stron dotyczylo mojego typu osobowosci. Nie dowiedzialam sie o sobie niczego nowego. Pozostale strony to bardzo zdawkowe Opisy innych typow. Bardzo duze zdjecia sztucznie nadaja objetosci ksiazki.
Pokaż mimo toAutorka na wstępie podaje, że na przestrzeni ubiegłych 35 lat w Ameryce zostało zakazanych jedynie 11 substancji, które uznano za szkodliwe do stosowania w codziennej pielęgnacji, w tym samym czasie na terenie Unii Europejskiej zabroniono używania ponad 1100 tego typu substancji. Czytając to pomyślałam "pięknie, czyli właśnie straciłam kilka funtów, a co gorsza będę w...
więcej Pokaż mimo toNie od dziś wiadomo, że są osoby, które mogą zjeść trochę więcej niż inne i nadal pozostaną szczupłe. Rodzaj pożywienia? Geny? Nawyki żywieniowe? Ale czy to wszystko? Co jeśli liczą się też upodobania żywieniowe i geny bakterii w nas żyjących...Brzmi niedorzecznie? Jeśli tak uważasz to z pomocą przychodzi małżeństwo Sonnenburg. W przystępny sposób wyjaśniają czym są...
więcej Pokaż mimo toCzy jest to książka dla wszystkich? Trudno mi powiedzieć. Mogę jednak wyrazić swoje nieobiektywne zdanie jako osoba, która w swoim życiu otarła się co nie co o dietetykę oraz biologię. I właśnie jako taka, jestem pod dużym wrażeniem publikacji. Pochłonęłam ją w trzy dni, prowadząc przy tym normalny tryb życia :) Trzeba jednak przyznać, że ewolucjonizm zawsze mnie ciekawił....
więcej Pokaż mimo toJest to jedna z najlepszych książek związanych z tematyką żywności jaką miałam okazję przeczytać. Znalazłam w niej to czego od dawna szukałam, czyli ogromu informacji, o tym jak ludzie stopniowo wpłynęli na zmianę wartości odżywczych owoców i warzyw. Jest to w dużym skrócie książka, o tym dlaczego jabłko jest jabłku nierówne i które wybrać aby sobie pomóc, a nie zaszkodzić....
więcej Pokaż mimo toJak dla mnie jest to książka o wolności. Mimo, że nie lubię zazdrościć i zazdroszczę rzadko, to w tym przypadku przyznaję się- ZAZDROSZCZĘ Panu Wojciechowi jego domku na prerii, gdzie szanuje się czas innych ludzi. Gdzie "We don't dall 997" przewija się kilkukrotnie, gdzie sąsiad robi jak najwięcej hałasu aby dać znać, że się zbliża. Mimo, że warunki w których, żyje Pan...
więcej Pokaż mimo toPozycja dość aktualna, ponieważ wydana w zeszłym roku. Jest zbiorem rozmów przeprowadzonych przez autora z 21 ekspertami, głównie z dziedziny żywienia. Jej celem jest przekonanie nas, że rewolucja żywieniowa może rozpocząć się już na naszym talerzu, nasze małe wybory składają się na losy planety....
więcej Pokaż mimo tohttps://www.blogger.com/blogger.g?blogID=404414962876123750#editor/target=post;postID=2678380557975427403;onPublishedMenu=allposts;onClosedMenu=allposts;postNum=0;src=postname
Pokaż mimo to
Jest to książka niedługa, bo licząca 102 strony. Można przebrnąć przez nią dość szybko. Dla leniwych plusem mogą być wyszczególnione "złote myśli",które z grubsza nakreślają treść zawartą na danej stronie.
Autorka proponuje nam walkę z nadwagą za pomocą 6 kroków:
1. Motywacja
2. Wzmocnienie systemu nerwowego
3. Wybór odpowiedniej diety
4. Systematyczny wysiłek...