Leksykon smaków
400 str.
6 godz. 40 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Tytuł oryginału:
- The Flavour Thesaurus
- Wydawnictwo:
- Buchmann, Grupa Wydawnicza Foksal
- Data wydania:
- 2017-10-11
- Data 1. wyd. pol.:
- 2017-10-11
- Liczba stron:
- 400
- Czas czytania
- 6 godz. 40 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788328046955
- Tłumacz:
- Piotr Art, praca zbiorowa
Biblia każdego smakosza!
Książka określana mianem arcydzieła i nazywana biblią smaków, przetłumaczona na kilkanaście języków, rewelacyjna i rewolucyjna książka dla wszystkich miłośników gotowania, poszukiwaczy nowych smaków i ich kombinacji.
"Bez wątpienia małe arcydzieło."
Sunday Times
"Znakomity przewodnik łączenia smaków."
Observer
"Intryguje, inspiruje, zdumiewa, a czasami wręcz oburza."
Nigel Slater, Observer Books of the Year
"Oryginalne i inspirujące źródło wiedzy o gotowaniu."
Heston Blumenthal
Dodaj do biblioteczki