Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw
136 str.
2 godz. 16 min.
- Kategoria:
- zdrowie, medycyna
- Wydawnictwo:
- PZWL Wydawnictwo Lekarskie
- Data wydania:
- 2005-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2001-01-01
- Liczba stron:
- 136
- Czas czytania
- 2 godz. 16 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 8320031133
Książka zawiera dane o wartości energetycznej i zawartości składników odżywczych (białko tłuszcz, węglowodany, sacharoza, błonnik pokarmowy, cholesterol, kwasy tłuszczowe wybrane składniki mineralne i witaminy) w produktach spożywczych i potrawach wyrażone w 100 g produktu jadalnego i w 100 g potrawy gotowej do spożycia. Obecne wydanie uzupełniono o nowe składniki odżywcze: sacharozę, cholesterol, kwasy tłuszczowe nasycone, jednonienasycone i wielonienasycone. witaminę D, a także rozszerzono asortyment produktów i potraw.Książka przeznaczona jest zarówno dla ludzi zdrowych, jak i chorych, którzy powinni przestrzegać zaleceń dietetycznych.Wydanie IV
Dodaj do biblioteczki