Domowe warzenie piwa

Okładka książki Domowe warzenie piwa Lehrl Richard
Okładka książki Domowe warzenie piwa
Lehrl Richard Wydawnictwo: Wydawnictwo RM Seria: Domowy wyrób kulinaria, przepisy kulinarne
164 str. 2 godz. 44 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Seria:
Domowy wyrób
Wydawnictwo:
Wydawnictwo RM
Data wydania:
2013-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2013-01-01
Liczba stron:
164
Czas czytania
2 godz. 44 min.
Język:
polski
ISBN:
9788377730812
Tłumacz:
Monika Bogdańska-Staszczak
Tagi:
warzenie piwa piwo
Średnia ocen

7,6 7,6 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,6 / 10
17 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
1
1

Na półkach: ,

Dobra książka ale jej problem polega na tym,że została napisana 20 lat temu, a zmiany jakie nastąpiły w tym czasie w piwowarstwie domowym są ogromne. Niemniej dla totalnego laika może być dobrym wstępem do warzenia, a dla bardziej doświadczonego dobrym materiałem na uzupełnienie wiedzy.

Dobra książka ale jej problem polega na tym,że została napisana 20 lat temu, a zmiany jakie nastąpiły w tym czasie w piwowarstwie domowym są ogromne. Niemniej dla totalnego laika może być dobrym wstępem do warzenia, a dla bardziej doświadczonego dobrym materiałem na uzupełnienie wiedzy.

Pokaż mimo to

avatar
493
350

Na półkach:

Obowiązkowa wręcz pozycja dla każdego, kto chciałby zająć się wyjątkowym i szlachetnym hobby, jakim niewątpliwie jest piwowarstwo w domowych warunkach. Autor fachowo i szczegółowo objaśnia podstawowe procesy, które należy wykonać, aby piwo okazało się zdatne do spożycia i spełniało oczekiwania nasze, ale także innych degustatorów. Ocenia poszczególne surowce, ich jakość oraz zastosowanie.

Początkowe zapoznanie się z teorią może wywołać u poniektórych szok i zniechęcenie, zważywszy, iż począwszy od zacierania, a kończąc na rozlewaniu, proces produkcji własnego napoju wydaje się bardzo skomplikowany, i to akurat należy przyznać, szczegółowy. Zachęcam wszakże, aby się nie bać i poukładać wiedzę w głowie. Niemniej jednak jak mawia pewien blogger: „Browar to nie apteka”, choć obowiązkowo trzeba dotrzymać pewnych „dogmatów”, albowiem piwo najzwyczajniej może okazać się do niczego.

Mogę zgodzić się z przedstawioną już tutaj opinią, że autor nie przedstawił receptur jakichś „modnych” aktualne piw. Ale każdy czas ma swoją modę i ja przyjmuję takie wytłumaczenie. Gorąco polecam.

Obowiązkowa wręcz pozycja dla każdego, kto chciałby zająć się wyjątkowym i szlachetnym hobby, jakim niewątpliwie jest piwowarstwo w domowych warunkach. Autor fachowo i szczegółowo objaśnia podstawowe procesy, które należy wykonać, aby piwo okazało się zdatne do spożycia i spełniało oczekiwania nasze, ale także innych degustatorów. Ocenia poszczególne surowce, ich jakość...

więcej Pokaż mimo to

avatar
230
229

Na półkach: ,

Jako osoba która dopiero zaczyna raczkować w temacie browarnictwa, to niniejszy poradnik jest świetnym wstępem do tej niezwykłej przygody. W sposób kompleksowy jest opisany proces wytawarzania piwa, opisane problemy przy poszczególnych etapach i tym podobne. Bardzo mocną cechą tej publikacji jest zawartość gotowych formuł na piwo oraz wskazówki jak je uwarzyć. Oczywiście wszystkie infomacje są oparzone wyliczeniami i odpowiednimi wzorami. Naprawdę godna pozycja dla każdego który chce zgłębić tajniki piwowarstwa i zacząć przygodę jako domowy piwowar. Na dniach pierwsza nieśmiała próba, zobaczymy czy udana za miesiąc/dwa :)

Jako osoba która dopiero zaczyna raczkować w temacie browarnictwa, to niniejszy poradnik jest świetnym wstępem do tej niezwykłej przygody. W sposób kompleksowy jest opisany proces wytawarzania piwa, opisane problemy przy poszczególnych etapach i tym podobne. Bardzo mocną cechą tej publikacji jest zawartość gotowych formuł na piwo oraz wskazówki jak je uwarzyć. Oczywiście...

więcej Pokaż mimo to

avatar
281
26

Na półkach: ,

Dużo szczegółów i przydatnych informacji. Dość niemodna jeśli chodzi o style proponowanych piw. Tłumaczenie z kilkoma rzucającymi się w oczy błędami w szyku zdania. Jako poradnik bardzo dobra pozycja.

Dużo szczegółów i przydatnych informacji. Dość niemodna jeśli chodzi o style proponowanych piw. Tłumaczenie z kilkoma rzucającymi się w oczy błędami w szyku zdania. Jako poradnik bardzo dobra pozycja.

Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Przeczytane
    25
  • Chcę przeczytać
    22
  • Posiadam
    18
  • Teraz czytam
    4
  • Chcę w prezencie
    3
  • Fermentacja
    1
  • Ciekawostki?
    1
  • 2020
    1
  • E-półka
    1
  • 5) Piwo, wino i inne alkohole
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Domowe warzenie piwa


Podobne książki

Przeczytaj także