Gotowanie dla geeków

Okładka książki Gotowanie dla geeków
Jeff Potter Wydawnictwo: Helion kulinaria, przepisy kulinarne
462 str. 7 godz. 42 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Tytuł oryginału:
Cooking for Geeks 2nd edition
Wydawnictwo:
Helion
Data wydania:
2019-10-02
Data 1. wyd. pol.:
2011-01-01
Liczba stron:
462
Czas czytania
7 godz. 42 min.
Język:
polski
ISBN:
9788328349926
Tłumacz:
Arkadiusz Romanek
Tagi:
Gotowanie informatyka chemia
Dodaj do pakietu
Dodaj do pakietu
Średnia ocen
7,4 7,4 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Poczekaj, szukamy dla Ciebie najlepszych ofert

Pozostałe księgarnie

Informacja

Reklama
Reklama

Podobne książki

Więcej
więcej Więcej
Reklama

Oceny

Średnia ocen
7,4 / 10
64 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
354
50

Na półkach: ,

Jest to książka którą warto mieć. Mówi o gotowaniu z technicznego punktu widzenia. Odpowiada na większość pytań dlaczego coś w kuchni dzieje się tak a nie inaczej. Znajduje się w niej dużo praktyczniej wiedzy ale jest też opisane wiele eksperymentów gdzie dociekliwi szefowie kuchni po prostu chcieli sprawdzić co się stanie jak zrobią tak a nie inaczej.
Polecam ze względu na...

więcej Pokaż mimo to

avatar
88
9

Na półkach:

Chcesz się dowiedzieć dlaczego powidła z pigwy ciotki Zuzanny pasują do sera owczego i krakersów? Jesteś zainteresowany tym, jak prawidłowo przechowywać produkty, żeby nie psuły się zbyt szybko. Może chciałbyś wiedzieć jakie powinno być minimalistyczne wyposażenie kuchni i którą patelnię najlepiej wybrać. W książce znajdziesz odpowiedzi na tego typu pytania. Książka...

więcej Pokaż mimo to

avatar
165
5

Na półkach: ,

Rewelacja. Jedyna w swoim rodzaju. Dla dociekliwych ;)

Pokaż mimo to

Reklama
avatar
152
74

Na półkach: ,

Czytam kawałkami, ale wydaje mi się, że z tych kawałków już uzbierała się całość, więc mogę podzielić się wrażeniami.

Jako "geek" (no, może "były geek") oraz osoba lubiąca gotować i jeść, jestem zachwycony. Nawet jeśli nie planuję robić sous-vide w zmywarce, ani hackować piekarnika by rozgrzał się do 400 stopni, to cieszę się, że ktoś to za mnie zrobił i może opowiedzieć...

więcej Pokaż mimo to

avatar
11
3

Na półkach: ,

Bardzo ciekawa pozycja ;)

Pokaż mimo to

avatar
287
11

Na półkach: ,

Książka nie tylko dla komputerowych geeków. Lektura uświadamia wszystkim, że gotowanie jest przede wszystkim eksperymentem chemicznym z dodatkiem odrobiny fizyki.

Jeśli uważasz, że nie lubisz gotować bo to zbyt nudne zajęcie, a przepisy zbyt ograniczające, ta książka jest dla Ciebie. Dowiesz się tutaj dlaczego przepisy są tak zbudowane i dlaczego wychodzą tak jak wychodzą....

więcej Pokaż mimo to

avatar
110
18

Na półkach: , ,

KApitalna, dla tych którzy chca poznac przełożenie procesów gotowania/ pieczenia/ doprawiania na chemiczno-fizyczne przemiany. Polecam dociekliwym i kucharzom oraz piekarzom, którzy wciąz nie moga osiągnąc 100% sukcesu. Serio - to przyspieszony kurs gastronomiczny.

Pokaż mimo to

avatar
549
295

Na półkach: ,

Książka naprawdę fajna i zawiera masę przydatnych w kuchni informacji, ale... jasny gwint, nie wiem, czy to polskie tłumaczenie jest do kitu, czy gościu po prostu tak pisze, że cholernie ciężko się to czyta. Ale merytorycznie super.

Pokaż mimo to

avatar
201
3

Na półkach: , ,

Nie jest to zwykła książka kucharska. To książka skierowana do wszystkich tych, których ulubionym pytaniem jest "a dlaczego?". Poza przepisami, które są niekonwencjonalne, znajdziesz tu ciekawostki dotyczące przygotowania potraw, smaku czy wyposażenia kuchni, ale uwaga, omówione z punktu widzenia fizyki, chemii i biologi.
Zdecydowana większość przepisów jest dostosowana do...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    283
  • Przeczytane
    85
  • Posiadam
    69
  • Teraz czytam
    41
  • Chcę w prezencie
    15
  • Ulubione
    5
  • Kuchnia
    3
  • Kulinaria
    3
  • Przepisy kulinarne
    2
  • Do przeczytania
    2

Cytaty

Więcej
Jeff Potter Gotowanie dla geeków Zobacz więcej
Jeff Potter Gotowanie dla geeków Zobacz więcej
Reklama
Więcej
Reklama

Mogą Cię zainteresować

Przeczytaj także

zgłoś błąd