forum Oficjalne Aktualności
Sos pomidorowy zamiast owczej krwi, czyli przepisy sprzed (tysięcy) lat
Czy lubicie wypróbowywać przepisy kulinarne? Pewien profesor z Cambridge postanowił sprawdzić, jak receptury sprzed 4 tys. lat sprawdzą się w dzisiejszej kuchni. Fani gotowania mogą też siegnąć po stare przepisy kuchni polskiej – „przysmaki domowe nie kosztowne”. Wiele z nich jest dostępnych online.
Zobacz pełną treśćodpowiedzi [10]
Kuchnia Słowian. O żywności, potrawach i nie tylko… - bardzo dobra książka. Polecam.
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten postJa polecam Warzywniak. Zapomniane smaki. To całkim współczesne przepisy, ale oparte o warzywa z kuchni naszych babek , które zostały dawno zapomniane, a ostatnio powracają na polskie stoły. Ja odkryłam smak topinamburu i skorzonery. Same przepisy są, co prawda odlotowe, raczej w stylu fusion, ale mogą stać się...
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post więcejNajwcześniejsze przepisy to brzmiały: "Weź jednego mamuta..."
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten postPolecam książki mojego wykładowcy z UMK Jarosława Dumanowskiego. Oddtwarzał staropolskie przepisy. Prezentował je między innymi na dniach gęsiny czy festiwalach samu ;)
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten postMoje Gotowanie,wpisz w Google Moje Gotowanie.Keks Warzywny
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten postUżył bułki tartej w formie kruszonki? Czy mogę prosić o przetłumaczenie tego na polski?
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post
Narobiłeś apetytu! A gdzie mogę znaleźć dokładny przepis?
Pozdrawiam!