Zostań recenzentem książki „Rok próby” Kim Liggett

LubimyCzytać
04.03.2021

Zostań jedną z trzydziestu osób spośród użytkowników portalu lubimyczytać.pl, które będą miały szansę przedpremierowo zrecenzować powieść „Rok próby” autorstwa Kim Ligett. Książka, określana jako młodzieżowa wersja „Opowieści podręcznej”, zostanie już niedługo zekranizowana.

Zostań recenzentem książki „Rok próby” Kim Liggett

O tym się nie rozmawia… To zabronione.

W hrabstwie Garner wszystkie szesnastoletnie dziewczyny muszą na rok opuścić rodzinną osadę. Ponoć ich tajemnicza moc odbiera rozum mężczyznom, a kobiety doprowadza do szału zazdrości… W dziczy mają się wyzbyć owej magii, by powrócić do domu jako czyste i gotowe do małżeństwa. Tyle że nie każda zdoła przeżyć…

Tierney James już niedługo sama pozna całą prawdę o roku próby. Będzie musiała stawić czoła bezwzględnej naturze i brutalnym kłusownikom czyhającym w lesie. przede wszystkim demonom, które czają się w mrokach dziewczęcych dusz…

Ta porywająca opowieść łączy elementy wciągającego thrillera z historią o niezwykle silnej woli przetrwania. Jednostkowe akty buntu uruchamiają lawinę rewolucyjnych przemian. Przerażająco aktualna książka.

- KIRKUS, recenzja z wyróżnieniem

O autorce „Roku próby”

Kim Liggett mieszka w Nowym Jorku. Jest autorką pięciu książek, w tym thrillera „The Last Harvest”, za który otrzymała Nagrodę Brama Stokera. Powieść pt. „Rok próby”, nazywana młodzieżową wersją „Opowieści podręcznej”, zostanie zekranizowana przez studio Universal Pictures. Film wyreżyseruje aktorka i producentka Elizabeth Banks.

Kim Liggett

„Idę, choć nie mam nóg. Unoszę się na obłoku dymu w lesie. W oddali rozbrzmiewa nawoływanie. Moje usta przykrywa zakrwawiona dłoń. Skupiam wzrok na jedynej rzeczy, która kompletnie nie ma sensu: parze czarnych okręgów, które na mnie patrzą. Na oczach mojego kata. Mojego wroga. Ostro wyginam szyję i gryzę – najmocniej, jak umiem. Świat tonie w czerni”.

Cytat z książki „Rok próby”

Reklama

Jak zostać recenzentem książki?

Dla użytkowników serwisu lubimyczytać.pl mamy do rozdania 30 egzemplarzy powieści „Rok próby”.

Wystarczy przesłać link do dowolnej recenzji, którą umieściliście w serwisie lubimyczytać.pl, na adres: recenzje@publicat.pl (w tytule maila wpisując: Recenzja Rok Próby) oraz napisać w kilku zdaniach, dlaczego chcesz zrecenzować tę książkę.

Macie czas do 9 marca 2021 roku.

Z nadesłanych zgłoszeń Wydawnictwo Dolnośląskie wybierze trzydzieści osób. Książki zostaną wysłane po przesłaniu danych adresowych przez laureatów. Będziemy wdzięczni za umieszczenie waszych opinii o książce w serwisie.

Ponadczasowa opowieść o więzi między dziewczynami oraz o cenie, którą trzeba zapłacić za jej zerwanie. O odwadze potrzebnej, by oprzeć się patriarchatowi dążącemu do stłamszenia kobiecej siły. Tę książkę powinni przeczytać wszyscy!

- Sabaa Tahir, bestsellerowa autorka książek dla młodzieży,1. miejsce na liście „New York Timesa”

Przeczytaj fragment książki „Rok próby”

Rok próby

Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online. Easily share your publications and get them in front of Issuu's millions of monthly readers.

Książkę można przedpremierowo zamówić w księgarniach online.

Artykuł sponsorowany

Reklama

komentarze [40]

Sortuj:
1133
60
29.03.2021 15:28

Dostałam odpowiedź, podałam adres i tyle CISZA nawet na maila nie odpisali czy wysłali książkę czy poczta zawaliła....


554
76
29.03.2021 20:24

Jeśli wydawnictwo Ci nie odpisało to skontaktuj się z redakcją LC I wyjaśnij sprawę. Oni wtedy sami się skontaktują z wydawnictwem.


1743
736
10.03.2021 11:00

Ktoś już może dostał odpowiedź?


706
35
10.03.2021 15:16

Właśnie otrzymałam pozytywną odpowiedż. Cieszę się :)


116
99
10.03.2021 15:30

Również dostałam pozytywną odpowiedź :)


712
300
10.03.2021 15:53

Ja także, gratuluję wszystkim. :)


977
291
10.03.2021 16:10

I mnie się udało. Bardzo się cieszę, czekam na przesyłkę.


706
35
10.03.2021 16:28

Gratuluję wszystkim uczestnikom :)


1348
30
10.03.2021 16:42

Właśnie odkryłam, że i jak mam odpowiedź :)


137
134
10.03.2021 17:02

Ja też czekam na przesyłkę. Gratuluję innym recenzentom! :)


1743
736
10.03.2021 17:33

No to mi się nie udało :D ale gratuluje Wam serdecznie !!! :)


267
246
10.03.2021 18:52

Ja też otrzymałam dzisiaj pozytywną odpowiedź. Najpierw ja przeczytam książkę, a potem córka, która właściwie namówiła mnie na to abym zgłosiła się do recenzowania, bo bardzo chce mieć tę książkę


706
35
17.03.2021 13:32

Czy ktoś otrzymał już książkę?


137
134
17.03.2021 13:34

Do mnie jeszcze nie dotarła.


116
99
17.03.2021 14:05

Do mnie też jeszcze nie :/


267
246
17.03.2021 14:34

Ja też jeszcze czekam


706
35
17.03.2021 15:17

Jakoś długo to trwa. I to już kolejne wydawnictwo spóżnia się.


1348
30
17.03.2021 16:43

Ja również czekam na przesyłkę


706
35
18.03.2021 10:59

Dziś otrzymałam książkę :)) Mam nadzieję , że Wy również ?


977
291
18.03.2021 11:50

Ja również jeszcze czekam. Wczoraj się zastanawiam żeby zapytać innych. Skoro Basia dostała to dla innych też jest szansa ☺️.


1348
30
18.03.2021 12:42

Właśnie odebrałam książkę od listonosza :) z pieczątki wynika, że została wysłana w poniedziałek.


116
99
18.03.2021 12:56

Do mnie też przed sekundą przyszła :D Miłej lektury!


706
35
18.03.2021 13:02

Miłej lektury! :)


137
134
18.03.2021 13:56

I u mnie był listonosz. :D Miłego czytania!


977
291
22.03.2021 13:10

Pytanie do wszystkich laureatów. Czy jestem jedyną ze zwycięzców, która jeszcze czeka na przesyłkę? Czy ktoś jeszcze także nie dostał książki?


267
246
22.03.2021 13:16

Napisz do wydawnictwa na ten konkursowy meil. Też tak kiedyś miałam, że po prostu zapomnieli do mnie wysłać, ale się upomniałam i wówczas przysłali książkę


1133
60
30.03.2021 11:37

Otrzymałaś książkę? Ja nadal czekam...


977
291
30.03.2021 14:50

Dostałam dziś po wymianie maili z wydawnictwem. Nie było to przyjemne i już się pogodziłam z tym, że książki raczej nie zobaczę, ale dziś przyszła.


1348
30
30.03.2021 15:09

Nieprzyjemne? Czyli wydawnictwo było niemiłe?


977
291
30.03.2021 16:49

Nie, po prostu bardzo zdawkowe odpowiedzi na maile. I żadnego potwierdzenia, że książka zostanie wysłana lub nie. Dlatego już myślałam że jej nie dostanę. Nie wiem co nie zadziałało. W każdym razie cieszę się, że dostałam.


195
49
08.03.2021 12:58

Zgłoszenie wysłałem w trybie natychmiastowym! Czekam na odpowiedź.


Reklama
2413
647
07.03.2021 20:27

Zgłoszenie wysłane!


244
109
05.03.2021 12:57

Może i ja spróbuję... ;)


4236
356
05.03.2021 11:48

Książka jest rewelacyjna, warto się zgłosić! :)


757
14
05.03.2021 10:20

Zgłoszenie wysłane. :)


75
47
05.03.2021 00:12

Jeśli o kobietach/dziewczynach to biorę w ciemno :)


135
46
04.03.2021 22:23

Faktycznie brzmi jak "Opowieść podręcznej" ale też jak "Igrzyska śmierci" albo "Niezgodna" :) warto przeczytać, ciekawe czy równie dobra :)?


706
35
04.03.2021 11:52

Zgłoszenie wysłane :)


zgłoś błąd